Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Daan en Ashley: ‘We zijn vooral met ons eigen ding bezig en niet met elkaar’

Daan en Ashley: ‘We zijn vooral met ons eigen ding bezig en niet met elkaar’

15 juli 2021 om 10:00 door Lindy 0 reacties

Ashley (19) woont sinds tien jaar bij Daan (19) thuis op de boerderij. Daan en zijn broer zijn biologisch eigen kinderen van pleegouders en Ashley is hun pleegzus. Er wonen ook nog andere pleegkinderen én hond Tommy. In het boek 'Als broers en zussen' vertellen ze hoe het is om als broer en zus op te groeien in een pleeggezin.

ASHLEY_DAAN-9316

Daan: “Vroeger bouwde ik met Ashley weleens een hut in het bos. Ik weet ook nog dat we allebei een knuffeltje hadden en die lieten we in de gang trouwen. Soms maakten we samen heksensoep. Ashley zat een klas lager dan ik. Op school hadden we weinig met elkaar te maken. We hadden onze eigen vrienden.

Het broer-zus-gevoel met Ashley is hetzelfde als met mijn eigen broer. We doen gewoon dingen samen als familie. Elk jaar gaan we met het hele gezin op vakantie. Drie jaar geleden zijn we met z’n allen naar Turkije geweest. Toen heb ik met Ashley op een terras een waterpijp gerookt. Dat is het leukste wat we ooit met z’n tweeën hebben gedaan.”

We doen gewoon dingen samen als familie

Ashley: “Daan en ik speelden vroeger samen met onze knuffels en we bouwden boomhutten. Hij wilde weleens met me knutselen, maar daar was ik niet zo van. Hoe ouder we werden, hoe minder Daan en ik samendeden. We hebben gewoon verschillende interesses. Ik speelde liever met mijn pleegzusjes.

Daan is rustig, slim en vrolijk en hij maakt zich om weinig dingen druk. Hij zegt niet veel, maar als hij iets zegt, kan hij grappig uit de hoek komen. Eigenlijk leven Daan en ik langs elkaar heen, daardoor hebben we nooit ruzie gehad. We zijn vooral met ons eigen ding bezig en niet met elkaar. Dat is altijd zo geweest. Hoe ouder we worden, hoe meer we onze eigen gang gaan. Soms vind ik dat jammer, maar ik ben eraan gewend.”

Over het boek
Als broers en zussen - Samen opgroeien in een adoptie- of pleeggezin (2021) door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. De fotografie is van Lilian van Rooij en het boek is uitgegeven door DATO-Lecturis. In het boek vertellen vierentwintig jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar over hun ervaringen. De verhalen en foto's geven een inkijkje in hun onderlinge verbondenheid. Het boek is verschenen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Fonds Cloeck van het Oranje Fonds. Het boek kan voor €15,00 (zonder verzendkosten) besteld worden bij uitgeverij Lecturis.

logos

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten