Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Louise en Tharanika: ‘We steunen elkaar bij het vinden van onze identiteit’

Louise en Tharanika: ‘We steunen elkaar bij het vinden van onze identiteit’

13 juli 2021 om 14:00 door Lindy 0 reacties

Louise (19) is biologisch eigen kind van pleegouders. Twaalf jaar geleden kwamen Tharanika (14) en haar zus in hun pleeggezin. Er woonde toen al een ander pleegzusje. Jaren later kwam er nog een babybroertje bij. In het boek 'Als broers en zussen' vertellen ze hoe het is om als zussen op te groeien in een pleeggezin.

LOUISE_THARANIKA-4231Louise: “Tharanika en ik delen onze passie voor dans. Later wil ik choreograaf worden. Afgelopen zomer danste ze in een stuk van mij. Het was fijn om dingen aan haar te vragen, bijvoorbeeld wat ze van een bepaalde positie vond. Tharanika heeft me ook geweldig geholpen met mijn auditiefilm voor de dansacademie. Op het podium kunnen we op elkaar lijken, zeker als we onze haren in een lage knot hebben.
Sinds kort woon ik op kamers, maar mijn band met Tharanika is alleen maar hechter geworden. We stoppen er tijd in als we elkaar willen zien en we steunen elkaar bij het vinden van onze identiteit.”

Als je ons goed kent, merk je dat we zussen zijn

Tharanika: “Ik vergeet vaak dat Louise in een studentenhuis woont. Dan loop ik naar haar kamer om iets te vertellen, maar ze is er niet. Ik vind het leuk als ze in het weekend thuiskomt en vertelt over de grappige dingen die ze heeft meegemaakt.”

Louise is optimistisch en ambitieus. Als ze iets wil, doet ze het. Het blijft niet bij dromen. Ze werkt hard voor wat ze wil bereiken. We zijn allebei muzikaal en laten elkaar vaak muziek horen. Qua innerlijk lijken we op elkaar. Als je ons goed kent, merk je dat we zussen zijn.”

Over het boek
Als broers en zussen - Samen opgroeien in een adoptie- of pleeggezin (2021) door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. De fotografie is van Lilian van Rooij en het boek is uitgegeven door DATO-Lecturis. In het boek vertellen vierentwintig jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar over hun ervaringen. De verhalen en foto's geven een inkijkje in hun onderlinge verbondenheid. Het boek is verschenen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Fonds Cloeck van het Oranje Fonds. Het boek kan voor €15,00 (zonder verzendkosten) besteld worden bij uitgeverij Lecturis.

logos

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten