Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Wachten

Wachten

1 juli 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik vind dat zo naar. Wachten, stilstaan niets doen. Het gevoel hebben dat je niet vooruit gaat. Er helemaal niets mee opschiet.

Afbeelding1We wachten wat af in ons leven. Het ergste wachten vond ik nog dat je wacht op een pleegkindje. Jij bent klaar, het kamertje is klaar en je gezin is er klaar voor. En dan is het wachten op dat verlossende telefoontje. Ondertussen draait alles gewoon door in je leven. Maar op de achtergrond ben je altijd aan het wachten. Elke keer als je langs dat lege kamertje komt, komt het wachten even flink naar voren. En of het nu twee weken, drie maanden of een jaar duurt: het wachten duurt ontzettend lang. 

“Mama, wil je even kijken…..” zegt pleegdochter Faya.
Ik zit even in een telefoongesprek en steek mijn hand naar haar op. Ons teken dat ze even moet wachten. Drie tellen later begint ze weer. “Mama, ik wil graag.” Weer steek ik mijn hand omhoog en kijk er iets strenger bij. Ze besluit als protest aan mijn been te gaan hangen. Ze zingt daarbij uit volle borst. Als ik aan het einde van mijn gesprek ben gekomen vraag ik haar hoe ze het vond dat wachten. “Ik vind wachten echt heel stom.” Is haar antwoord. Ze was helemaal vergeten wat ze me graag wilde laten zien en ging verder met spelen.

Ze willen onze pleegzoon Finn alvast op de wachtlijst zetten voor therapie. Stel dat hij over ongeveer 44 weken vastloopt in zijn leven, dan is er in ieder geval een plekje voor hem. Op dit moment is er geen aanleiding voor therapie, maar ze willen graag een lange wachttijd voorkomen als het wel nodig is. 

Gemiddeld 44 weken wacht een kind in nood op hulp. Ze worden op wachtlijsten gezet. Terwijl ze roepen, schreeuwen om hulp. Ze staan stil, komen niet vooruit en schieten er helemaal niets mee op. Kinderen horen niet op een wachtlijst, want meer nog dan volwassenen houden kinderen echt niet van wachten! 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten