Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Opruimen

Opruimen

28 juni 2021 om 13:30 door Amy 0 reacties

Pleegzoon Finn loopt naar boven. Ik vraag hem wat hij gaat doen. “Mijn kamer opruimen,” is zijn antwoord. Als ik na een uurtje boven kom kijken is zijn kamer keurig netjes. Ik hoop dat dit zo blijft, zo’n opgeruimd kind. 

Afbeelding1Als ik even later de kamer van mijn dochter Joy inloop, krijg ik de indruk dat er een soort explosie is geweest. Je kunt niet eens zien hoe de vloer er uit ziet. Laatst hebben gemotiveerde vriendinnen haar kamer opgeruimd. Het zag er prachtig uit. Maar toch is het nu weer echt een zooitje. Ik wijs haar erop en ze zegt: “Mam, ik heb daar echt nu geen tijd voor.” Een vriendin oppert heel lief om weer haar kamer op te ruimen. Ik geef bij haar aan dat ik toch mijn kind op moet voeden. Het onderwerp kamer opruimen hoort daar zeker bij. Ik heb even geen zin in strijd dus ik laat het maar even zo. Scheelt me weer een kamer stofzuigen met de wekelijkse schoonmaak.

Ik ga uit frustratie de kelderkast beneden opruimen. Want eerlijk gezegd kan ik er ook wat van. Ik hou van die plekjes waar je gewoon spullen neer kan gooien zonder dat je er last van hebt. Zoals een kelderkast en een schuur. Mijn man Collin is er soms helemaal klaar mee en dan gaat hij de schuur opruimen. Dan rijdt hij de bus voor en dan gaat al mijn verzamelde ‘rommel’ naar de stort. Af en toe pluk er wat uit maar eerlijk gezegd kan het meest van mijn verzamelde goed ook gewoon weg. Bij de laatste schuur opruim sessie vroeg een buurvrouw al verbaasd: “Alweer?”

Ik hoop dat de pleegkinderen nette opgeruimde kinderen blijven. Af en toe laat ik ze even de kamer van dochter Joy zien. Als voorbeeld hoe het niet moet. Dan lijken ze geschokt. 

Rommel in je huis, is rommel is hoofd zeggen ze. Volgens mij is het eerder andersom: rommel in je hoofd, is rommel in je huis. Het klinkt mij als een vicieuze cirkel. Ik denk dat ik deze week maar eens ga voor: opgeruimd staat netjes. Netjes in mijn huis en netjes in mijn hoofd.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten