Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Om te huilen

Om te huilen

12 juni 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik zie de emotie op haar gezicht. Dit is de eerste omgang nadat de bezoeken terug zijn gedraaid. Ze heeft hem gemist, ontzettend gemist. Pleegzoon Finn stapt uit de auto. Voor het eerst heeft hij erg veel zin in het bezoek. Vaak was het een drama om hem naar de bezoeken met moeder te krijgen. Maar nu er iets meer tijd tussen zit, is er letterlijk ruimte voor hem om zich er op te verheugen, om er naar uit te kijken. 

om te huilen blogMoeder barst in tranen uit zodra ze hem ziet. Ze kijkt van de pleegzorgwerker naar mij en verontschuldigd zich voor haar emoties. “Sorry” zegt ze. Ik vermoed dat ze instructies heeft gekregen van de pleegzorgwerker om haar emoties niet aan Finn te laten zien.

“Sorry” zegt ze nogmaals, dit keer tegen mij. “Het geeft niet,” antwoord ik haar. “Denk je dat ik nooit huil?” Ik kniel neer bij pleegzoon Finn en leg hem uit dat mama zo blij is om hem te zien dat ze er van moet huilen. Dat ze niet verdrietig, is maar juist heel blij. De lach verschijnt weer op zijn gezicht en hij gaat huppelend met haar mee naar binnen.

Ik vind het knap van dit ventje. Hij heeft al veel meegemaakt met zijn moeder. Van ernstige mishandeling tot gezelligheid en lekker spelen. Ik sta echt verbaasd van zijn vermogen om te vergeven. Verbaasd over de veerkracht van dit kind. En wat ben ik trots als ik hem zo zie lopen. Een klein, sterk, dapper mannetje is hij. 

De omgang is voorbij en Finns moeder komt met een enorme bos bloemen aan voor mij. Nog voor Moederdag en gewoon voor alles, zegt ze. Ondanks haar enorme verdriet geeft ze een bos bloemen aan mij. Ik die haar plek inneem. Haar dagelijkse moederrol kan zij niet invullen. Dat doe ik. Alle kusjes, knuffels, spannende momenten, vakanties, moeilijke situaties, leuke situaties, feestjes, alles doe ik. En zij mag af en toe een uurtje met hem spelen. Dat is toch ook om te huilen. 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten