Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Perfect

Perfect

4 juni 2021 om 10:00 door Amy 1 reactie

Ik heb een ideaalbeeld van hoe een (pleeg) moeder moet zijn. Iets met altijd lief, geduldig, begripvol en met bakken vol energie en nederigheid. Mijn huishouden is goed gelukt deze week. Het huis ziet er spic en span uit. Iemand gaf me zelfs een compliment, hoe ik dat toch deed met al die kinderen in huis. Het gaf me een goed gevoel. Mijn harde werken is toch niet voor niets geweest.

blog_perfectDe hulpverleners - die je gratis bij de pleegkinderen krijgt - zijn tevreden over de afgelopen week. Ze belden me te pas en te onpas en ik heb keurig alle telefoontjes beantwoord. Voor de langere gesprekken heb ik snoep voor de kinderen ingezet om ze stil te houden. En de jongste heb ik onder de douche gezet toen het echt een lang gesprek werd. (Met een fles zeep, succes gegarandeerd!)

De afdeling school ging ook goed afgelopen week. Alle gymspullen, thuiswerk opdrachten, kinderfeestjes en andere meeneemdingen waren tot in de puntjes geregeld. Ik heb hier en daar nog een appje, mailtje en telefoontje gepleegd om de sociale contacten te onderhouden. Zelfs de verjaardagskaart van ons nichtje ben ik niet vergeten weg te sturen. De hond naar de kapper brengen ging bijna mis, maar gelukkig keek ik op tijd in mijn agenda. De bewondering en complimenten vlogen me om de oren. En eerlijk? Dat voelde fijn! Tot de hondenkapper aan toe kon iedereen mijn perfecte pleegmoederschap aanschouwen.

Iedereen..... die niet in mijn gezin woont. Want als ik deze week even evalueer:

Ik heb gesnauwd tegen de grote kinderen. Ze lieten hun spullen slingeren in mijn opgeruimde huis. Liepen met schoenen aan het huis in. Brachten hun glazen niet naar beneden en vervingen geen lege wc-rol. Toen ik met de jongere kinderen aan het spelen was werd ik steeds gebeld (door de gratis verkregen hulpverleners) en nam de telefoon aan. Eenmaal opgehangen was er geen tijd meer om het spelletje af te maken. Het avondeten moest op tafel komen. En dan mijn man.. ‘s avonds was ik zo moe en ietwat chagrijnig, ik had echt even tijd voor mezelf nodig. 

Het kwartje valt. Zouden meer moeders dit doen? Moeders waar ik stiekem tegen op kijk? Waar het altijd perfect lijkt. Het kan niet, het is onmogelijk. Ik besluit de uiterlijke schijn de komende week maar snel weer los te laten. En me te richten op waar het echt om gaat. Het gezin... dat betekent rondslingerende sokken, glazen en lege wc-rollen. Hulpverleners die maar even moeten wachten. Vergeten verjaardagen. Last minute cadeautjes voor kinderfeestjes halen. Dat betekent: geen goed gevoel uit complimentjes halen. Misschien zelfs wel wat verbaasde of afkeurende blikken. Maar dat betekent ook ‘s avonds met een fijn gevoel op de bank zitten. Misschien leek ik voor de buitenwereld niet perfect deze week, maar wel voor mijn gezin en voor mezelf.

 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

  1. Klara Klara Schreef op 5 juni 2021 om 10:19:39

    Mooi geschreven weer, uiteindelijk bestaan perfecte mensen niet!

Plaats een reactie

Sluiten