Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Droog-kamperen

Droog-kamperen

4 juni 2021 om 09:00 door Anna 0 reacties

'Gaan we dan nu dan eindelijk kamperen? Ik wil het zóóó graag en iedere keer gaat het niet door!’

Ik geef haar gelijk. We zouden één nachtje gaan kamperen met Hemelvaart, om het kampeerseizoen in te luiden. Dat ging niet door, Kerstin werd ziek.

kamperennnnIn een gewoon weekend kan het ook, maar een eerste keer heeft dat meer voorbereiding nodig en zeker ook een dag om alles te verwerken. We besluiten te wachten tot Pinksteren. Ook toen bleek het te veel.

Geeft niet. We kunnen schakelen.

Maar wanneer dan wel? Wachten tot de zomervakantie? Is dat niet wat overdreven? En hoe groot is de overgang dan wel niet? We besloten dit weekend de tent in de tuin op te zetten. Droog-kamperen. Wel de lusten, niet de lasten.

Als een wilde pakt Kerstin haar matras, speelgoed en eten. Verwoed zoekt ze naar een flinke rugzak. Ze gaat overleven in de natuur!

Het is een mengeling van enthousiasme en onbegrensde energie. Haar basisveiligheid lijkt acuut te gaan wankelen. We zijn meteen duidelijk: als het te onrustig wordt, dan pakken we de tent weer in.

Naast haar onrust zien we ook dat ze geniet. Er is zelfs een moment dat ze lekker ligt te lezen. Als ik ’s avonds zeg dat het tijd is om tanden te poetsen, weigert ze. Ze verstopt zich in de tent en trekt de rits ruw dicht. Haar tent, haar regels!

Ik waarschuw haar door te zeggen dat dit gedrag niet kan en dat de tent dan ingepakt gaat worden. Dat het ons op die manier allemaal te veel energie kost.

'Ik tel tot drie, Kerstin. Dan sta je hier bij me om te poetsen, of we klappen de tent in.'

Kerstin komt niet in beweging als ik tel.

'Oké, dat is duidelijk. De tent gaat weer in de tas. Volgende keer kunnen we het weer proberen.'

Ik doe de tent open om haar eruit te halen en zie gelijk dat haar ogen rustig zijn. Ze stuurde hier op aan, dat is me duidelijk. Ze stribbelt nog heel even tegen maar dan gaat het allemaal zo soepel als wat.

'Ben je blij dat de tent weg is?' vraag ik haar tijdens het poetsen.

Ze legt haar hoofd tegen mijn schouder. 'Ja. Lekker rustig. Nu ziet de tuin er weer normaal uit.'

 

Anna (34) zorgt samen met haar man Lars voor Kerstin van 7 jaar. Rianne van 14 jaar is bij hen wanneer het nodig is.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten