Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Wonderlijk

Wonderlijk

29 mei 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik wilde laatst de oven schoonmaken en sneed daarbij in mijn vinger. Het was een behoorlijke snee. Echt diep, met bloed, veel bloed. Pleegdochter Faya kwam aangelopen met vitaminepillen (geen idee waarom), en pleegdochter Demi met wc-papier. Ze waren allebei erg onder de indruk en ik moet zeggen ik zelf ook.

wonderlijkKen je dat? Dat je al heel lang iets moet halen bij de drogist, maar het steeds vergeet? Ik had dat met pleisters. Pleisters die ik nu dus echt nodig had. Gelukkig wonen mijn ouders dichtbij, dus pleegdochter Demi zat al op haar fiets om pleisters te halen. 

Als ik letsel heb, dan deel ik dat graag met iedereen in huis. Dus ik maakte mijn rondje door het huis en liet iedereen mijn wond zien. De reacties waren wisselend. De één zei: “Het valt wel mee” en de ander was diep onder de indruk. Diep... net als de snee. Ik vroeg me af of dit ooit goed zou komen en of het niet gehecht zou moeten worden. 

De dagen die volgden lette ik goed op mijn wond. Het deed behoorlijk zeer en het was erg onhandig. Maar langzaam maar zeker genas het gewoon. Beetje zalf erop en af en toe een “geleende” pleister. De wond groeide weer helemaal dicht en je zag er niets meer van. Wonderlijk toch. Dat dat zo maar gebeurd.

Ik moet denken aan de pleegkinderen die bij ons wonen. Ze kwamen binnen met een super diepe snee van binnen. Vaak vroeg ik me af of het ooit nog zou genezen. In het begin zie je aan ze dat het allemaal nog zeer doet. Als er iets onverwachts gebeurde dan zag je dat de wond pijn deed. Maar naarmate de tijd verstreek, genas het steeds meer. Met de juiste verzorging werd het steeds beter. Niet aan de “korstjes” krabben en af toe een beetje “zalf” er op. Wonderlijk toch. Dat dat zomaar gebeurd. 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten