Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Veranderingen

Veranderingen

22 mei 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Na de zoveelste verandering van de locatie waar de bezoekregelingen plaatsvinden, krijg ik een mail van de  vader van een van onze pleegkinderen. “Weten ze niet dat Faya niet goed tegen veranderingen kan? Elke keer een andere locatie is niet goed voor haar. Ik word daar echt heel boos van.”

veranderingenNet als Faya kan haar vader ook niet goed tegen veranderingen. Ze hebben beiden behoefte aan duidelijkheid en structuur. Dus voor hen beiden werkt de steeds wisselende bezoek locatie niet. Net als de steeds wisselende frequentie, en alle andere dingen die wisselen in de jeugdzorg. Ik vraag me af hoe dat vroeger gegaan zou zijn met vader. Hoe hij werd opgevoed. Of hij werd opgevoed. Met een verslaafde moeder en een verslaafde,  agressieve vader heeft hij het niet makkelijk gehad. De rust en de regelmaat die hij als kind ook zo nodig had was ver te zoeken. Het heeft hem gemaakt zoals hij nu is. Iemand vol agressie en onrust. Iemand die zijn rust in de drugs en alcohol zoekt. En om het minste of geringste flipt.

Ik kijk naar Faya. Wat is ze toch een heerlijk, lief en enthousiast meisje. Ze wil je altijd helpen. Is altijd in voor gezelligheid. Kan heerlijk buitenspelen. Wat ben ik blij dat we voor haar en onze andere pleegkinderen de vicieuze cirkel kunnen doorbreken. Haar kunnen bieden wat ze als kind nodig heeft. Haar kunnen begeleiden en opvoeden op een manier die bij haar past. 

Dankbaar voor het pleegouder zijn. Soms is het allemaal echt niet makkelijk. Maar het is zo belangrijk wat we doen. Patroon doorbrekend! Pleegdochter Faya heeft al minder last van de wisselende locatie dan haar vader. We zijn op de goede weg en we wandelen gewoon door! Ik denk dat deze vader in de toekomst nog veel van zijn dochter kan leren. 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten