Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Totale Rust

Totale Rust

15 mei 2021 om 10:00 door Amy 0 reacties

De afgelopen weken was ik ziek. Niet zomaar ziek, maar zo ziek dat ik Totale Rust voorgeschreven kreeg. Rust.....tja. 

“Gaat dat lukken met die rust? Ik zie in uw dossier dat er heel veel kinderen bij u wonen.” De huisarts aan de andere kant van de lijn klinkt wat vertwijfeld. “Ja hoor, dat gaat lukken,“ is mijn overtuigende antwoord. Eenmaal opgehangen lopen de tranen over mijn wangen. Rust, volledig, totaal... hoe dan?! 

totalerustIk begin op de benedenverdieping met de Totale Rust. Dat is een slecht plan want al snel druppelen er kinderen binnen en is het een drukte van belang. Ik vervolg mijn rust missie naar de eerste verdieping en beland op de kamer van mijn zoon. Hij zit voorlopig nog op school dus de rust vinden moet hier wel lukken. Al snel gaat er iemand in de aangrenzende badkamer douchen, met muziek. Ik vervolg mijn tocht naar de zolder en beland op onze slaapkamer. Al snel hoor ik in de aangrenzende slaapkamer pleegdochter Demi zingen. Iets met zeemeerminnen en prinsessen. 

Ik besluit voor mezelf dat die Totale Rust niet gaat lukken. Ik kan niet van iedereen verwachten dat ze op hun tenen gaan lopen. Dus we stellen het bij naar zoveel mogelijk rust. Ondertussen is mijn man Collin getransformeerd naar superheld. Hij neemt al mijn touwtjes uit handen en voert de regie. Ik kijk toe en besluit te accepteren dat het anders gaat dan hoe ik het doe.

Geen tafelkleed op tafel tijdens het eten. Af en toe de tablet erbij. Spetters op de muur boven het aanrecht van het koken. Kledingcombinaties die ik nog nooit heb gezien, en ook nooit had kunnen bedenken. Maar wat ben ik trots op mijn man. Wat doet hij het ontzettend anders, maar ontzettend goed. Mijn man die zonder mopperen de hoofdrol speelt in deze situatie. 

Het lijkt soms ook wel een film, ons leven. Er gebeurt van alles en geen dag is hetzelfde. Maar wel een film waarin IK de hoofdrol hoor te spelen!! Om maar even in de film termen te blijven: ”I’ll be back!!”

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten