Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Lintje

Lintje

1 mei 2021 om 09:00 door Amy 1 reactie

Vroeger als kind deed ik nooit mee met de avondvierdaagse. Geen idee waarom eigenlijk. Maar met onze kinderen liep ik getrouw de avondvierdaagse mee, samen met mijn man. Als je dan de vier dagen had volbracht dan kreeg je een medaille opgespeld. Dat vond ik toch altijd zo leuk. Vooral toen het getal op mijn medaille opliep. Het aantal keer dat je mee hebt gedaan staat namelijk op je medaille. Zo trots als een.... kind was ik dan.

lintjeIk zag laatst in de krant dat mensen een lintje kregen. Een Koninklijke onderscheiding. Ik keek het lijstje door en zag vooral wat oudere mensen in de lijst staan. Mensen die wat betekend hadden in deze wereld op welk gebied dan ook. De ontvangers reageerden afwisselend op het lintje. Sommigen pinkten een traantje weg en waren erg emotioneel. Eindelijk waardering voor al het werk wat ze deden. Anderen reageerden wat onverschillig. Ze deden het voor de mensen, de dieren of waar ze zich dan ook voor inzetten. Dat was het allerbelangrijkste. Daar draaide het om. Ze waren niet op zoek naar enige vorm van waardering. 

Wat me ook opviel was dat de mensen veel tijd kwijt waren aan hun missie. Vaak wel enkele dagen in de week. Soms nog wel meer en alles moest wijken voor hun doel. Lieve pleegouders, ik gok dat jullie geen lintje hebben gekregen. En dat vind ik gek. Want hoeveel tijd zijn jullie wel niet kwijt aan jullie ‘goede doel’. Wat moet daar allemaal wel niet voor wijken? Ik vind dat jullie het verdienen: een lintje. En of jullie er nu emotioneel van raken of dat het jullie niets uitmaakt: jullie verdienen het!

 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. Marieke Marieke Schreef op 2 mei 2021 om 14:37:22

    Hetzelfde geldt ook voor jou Amy! <3

Plaats een reactie

Sluiten