Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Back to school...for me

Back to school...for me

17 april 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Na heel lang uitstellen heb ik me onlangs aangemeld voor de opleiding kinder- en opvoedcoach. “Ben je daar niet een beetje te laat mee? Ik word 17!”zegt mijn zoon Nicky lachend. Misschien had ik het inderdaad eerder moeten doen, maar ik moet zeggen dat het opvoeden me best redelijk af gaat. Oké, natuurlijk heb ik het hier en daar ook wel even ontzettend moeilijk gehad. Met mijn handen in het haar gezeten, huilend in bed gelegen en soms het even helemaal niet meer zien zitten.

back to school.jpgMaar in de grote lijnen gaat het me goed af. Ik probeer, oefen, val en sta op. Zo voed ik eigenlijk een beetje op. Met de nodige zelfspot en humor, de “fouten” die ik maak mezelf vergevend. Als iets niet werkt, probeer ik gewoon iets anders. Want laten we eerlijk zijn: we doen eigenlijk maar wat.

Maar daar komt straks dus een einde aan. Kinder- en opvoedcoach. Dan heb ik voor elk probleem een oplossing. Dan heb ik kinderen die fantastisch in het gareel lopen. En stel dat ze dat, op een zeldzaam moment, niet zouden doen, dan heb ik daar een passende oplossing voor. Mocht mijn omgeving vraagtekens hebben bij mijn opvoedstijl dan kan ik mijn handelen fantastisch onderbouwen. Sterker nog: mochten jullie problemen hebben met jullie kinderen of pleegkinderen, dan heb ik de oplossing! Met uitleg, schema en stappenplan.

Het is straks allemaal verleden tijd. Het niet willen eten aan tafel. De jongeren die hun kamers niet opruimen, fietsen niet in de schuur zetten, schoenen niet opruimen en tassen van zich afgooien. Boze pleegkinderen, huilende pleegkinderen en ongehoorzame pleegkinderen: dat is straks ook allemaal voorbij. De moedermaffia die hun pijlen op mij richt, als mijn kind weer eens flippend de speeltuin uitloopt. Want ik zou het toch perfect moeten doen, als pleegmoeder? Dat is dan allemaal verleden tijd!

Het wordt straks een makkie. Pleegmoeder zijn EN kinder- en opvoedcoach.....
Nu snel terug naar de realiteit😉.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten