Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Het is stil in huis

Het is stil in huis

11 april 2021 om 09:00 door Jacqueline 1 reactie

En toen was het stil. Veel te lang stil. We willen zo graag weer. Maar het duurt zo lang. Wachten tot je weer aan de bak mag. Met alle positieve en negatieve aspecten van pleegzorg. Het is een gevoel dat veel buitenstaanders niet begrijpen, maar dat voor pleegouders onder elkaar zo herkenbaar is. Als je een telefoontje van pleegzorg krijgt stijgt je adrenaline in no time van 0 tot 100, sta je aan en gaan al die radartjes aan het werk. Maar helaas, vooralsnog is het dus heel stil in huis.

blog_Jacqueline.jpgNatuurlijk is het een goed teken dat er op dit moment geen kind is dat zit te wachten op een plekje in ons gezin. Eigenlijk ook wel verbazingwekkend - er is een groot tekort aan pleegouders - maar dat heeft natuurlijk ook met een juiste matching te maken. En wat gebeurt er allemaal wel niet in deze pandemie, achter al die gesloten voordeuren. Dat is iets waar ik maar niet te lang bij stil moet staan.

Maar echt, wij vinden het heel jammer. Om dat gevoel te hebben en het ook nog eens hier zo uit te spreken is dubbel. Het lijkt alsof je dan blij wordt van andermans ellende. En dat is natuurlijk helemaal niet zo. Wij gunnen gewoon elk kind een mooi, veilig en stabiel plekje om op te groeien. Maar door het verlangen uit te spreken kan het ook overkomen alsof je zin hebt in het leed van een kind. Dat jij wilt dat het ergens anders nu slecht gaat, zodat jij weer voor een kind kunt zorgen. De realiteit is natuurlijk heel anders.

Pleegouder word je vanuit liefde voor een kind. Omdat je iets goed wilt doen en jij helemaal niks kunt doen aan de situatie waaruit een kind komt. Dat staat los van elkaar. En dat moet je ook los van elkaar blijven zien. Jij bent niet verantwoordelijk voor dat wat er gebeurt in een ander gezin. Daar kun je niks aan veranderen. Wel kun je iets veranderen voor het kind dat een plekje bij jou krijgt als het zo ver is. Voor dat kind kun je het leven weer wat liefdevoller maken en geven wat het kind nodig heeft. Elk kind is tenslotte anders en ze komen allemaal uit verschillende situaties. Het blijft bijzonder en het blijft mooi. Maar voor nu is het nog steeds heel stil in huis.

 

Jacqueline (43) is getrouwd met Harm (51) en samen hebben ze dochter Maartje (bijna 8). Momenteel zijn ze in afwachting van een nieuwe plaatsing. Ze staan open voor noodbed, crisis en langdurige pleegzorgplaatsing. Als gezin zijn ze dit avontuur gestart in oktober 2015. Meer over Jacqueline en haar werk als gezins- en kindercoach vind je op praktijkeigenenwijs.nl

Reacties

  1. Hidde en Hann Hidde en Hann Schreef op 12 april 2021 om 17:20:43

    Indrukwekkend geschreven!

Plaats een reactie

Sluiten