Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Druk

Druk

10 april 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

“Sorry”, zeg ik aan het einde van de dag tegen onze pleegdochter Demi. Sorry dat ik vandaag zo druk was. “Je was niet druk in het echt, maar druk in je hoofd” is haar antwoord. En wat heeft dit wijze meisje gelijk....

blogAmy_druk.jpgSoms breekt er crisis uit. En dan bedoel ik niet in de vorm van een crisisplaatsing of met de pleegkinderen die hier wonen. Maar crisis door de ouders van de pleegkinderen. Zo ook afgelopen week. Er gaat wat veranderen in de frequentie van de bezoekregelingen. Als er iets veranderd is dat soms moeilijk of niet te begrijpen. Voor ons als pleegouders vaak al niet, laat staan voor de ouders.

Nu uitten ouders hun emoties op verschillende manieren. Van dreigen met rechtszaken tot intens verdriet en wanhoop. En soms uitten ze hun emoties in dreigementen en agressie. Dan volgen er heel veel telefoontjes met jeugdzorg, pleegzorg en politie. 

En daar gaat tijd in zitten. In al die emoties van ouders. Ik doe het graag, dat telefoontje van ze aannemen, een mailtje beantwoorden of even een extra foto sturen. Maar er gaat tijd in zitten en niet per se in het echt, maar in mijn hoofd.

Demi heeft gelijk. Het was vandaag druk in mijn hoofd. Druk in mijn hoofd met alle emoties van ouders. Dat raakt mij. Druk in mijn hoofd van alle gesprekken met jeugdzorg en pleegzorg. Druk in mijn hoofd om het juiste te willen zeggen en doen.

Misschien moet ik wat professioneler worden. Afstand houden, het me niet laten raken. Ik open voor de laatste keer vandaag mijn mail en zie wat lieve mailtjes van een paar ouders van onze pleegkinderen. En dan weet ik het zeker: ik ga door zoals ik het nu doe. Mijn hart volgen, van ze houden, met ze meeleven. Ik laat ze niet alleen toe in mijn hoofd maar ook in mijn hart. 

 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten