Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Lente

Lente

13 maart 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

“Weet je dat de lente komt!” zingt pleegdochter Demi uit volle borst en het duurt maar even of het klinkt door het hele huis heen. Wat zien we uit naar de lente. De knopjes aan de bomen, het warme lentezonnetje. De pasgeboren lammetjes.

blog.amy.lente.jpgHelemaal na deze extra donkere winter. Met een avondklok, gesloten winkels, veel verdriet, verlies en eenzaamheid. Een winter met de kinderen veel thuis, thuisonderwijs en geen mensen op bezoek mogen hebben. Het maakte die donkere dagen extra donker. En het koude weer extra koud.

Ik merk al dat de dagen langer worden. En wat vind ik het fijn, wat geniet ik ervan. “Heb je zin in de lente?” vraag ik aan Demi. “Ja, heel erg!” zegt ze. Ik zeg haar dat het nog maar heel eventjes duurt voor de lente echt begint. Ze lacht, kijkt me aan en zegt: “Het is al lente in mijn hart!” En huppelt vrolijk weg, als een jong lente lammetje.

Ze heeft gelijk, dit kleine meisje. Laat het maar vast lente in ons hart zijn. Laat het maar vast wat langer licht zijn. Laat alle mooie bloemen maar stralen in je hart. Dan zijn we die hele donkere winter zo weer vergeten. 


Amy is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin.

Ze hebben drie eigen kinderen: Joy (18), Nicky (17) en Joël (15). En drie pleegkinderen: Demi (7), Finn (5) en Faya (4). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten