Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Bezoeken

Bezoeken

5 maart 2021 om 08:00 door Amy 0 reacties

Om de zoveel tijd worden alle bezoekregelingen in ons gezin opnieuw bekeken. Meestal gebeurt dat wanneer er een nieuwe pleegzorgwerker of gezinsvoogd aanschuift. Ze kijken dan meestal met verbazing naar het aantal bezoeken in ons gezin, maar ook naar het gedrag van de kinderen na een bezoek. Ze zijn keer op keer van mening dat het aantal bezoeken minder moet. 

bezoek.blog.amy.jpgDie hele 'er moeten minder vaak bezoeken'- show is weer begonnen. De bezoeken zijn volgens de nieuwe pleegzorgwerker en gezinsvoogd te vaak en te belastend voor de kinderen. Dat is de conclusie die ze trekken na het invullen van de CHOP: Checklist Oudercontacten in de Pleegzorg. Voor zover niets nieuws.

Maar hoe ga je ouders die al vijf jaar hun kind met een bepaalde frequentie zien vertellen dat deze frequentie niet langer haalbaar is? Minder bezoek is vaker de conclusie van de pleegzorgwerker en gezinsvoogd, maar als puntje bij paaltje komt wordt alles toch weer teruggedraaid en blijft het bij het oude.

Het liefst hebben de pleegzorgwerker en gezinsvoogd dat Collin en ik zeggen dat wij het niet meer aankunnen. Dat het ons te veel wordt en dat daarom de bezoeken teruggedraaid moeten worden. Maar daar gaan wij ons niet aan branden. Wij geven keurig verslag van hoe de bezoeken zijn geweest. En ook belangrijk: wat de restverschijnselen zijn. Maar daar laten we bij. 

De laatste keer dat het bijna tot het punt was gekomen dat er minder vaak bezoeken waren, vroegen de de medewerker van jeugdzorg zich af of we het allemaal niet wat zaten te overdrijven. Of het ons allemaal niet wat te veel werd. Vervolgens hadden we een boze oma aan de deur. Wij konden het niet meer aan, terwijl wij toch zelf voor pleegzorg hadden gekozen? Daar hoorden volgens haar ook de bezoeken bij. Nadat ook een aantal ouders erg boos was geworden is alles weer teruggedraaid naar de oude bezoekregeling.

Nu zitten we weer in dezelfde situatie. De lijsten zijn ingevuld. Er wordt weer druk vergaderd met gedragswetenschappers, jeugdzorg en pleegzorg. En wij wachten rustig af. Het blijft lastig om de juiste balans te vinden tussen het kind goed laten functioneren in de maatschappij, in je gezin, met zijn of haar ouders en het allerbelangrijkste: in zijn of haar eigen velletje.

Collin en ik wachten af en houden ons bezig met waar we bezig mee moeten zijn: onze pleegkinderen. Want ook als ze na een bezoek slaan, huilen, boos of verdrietig zijn, dan zijn we er voor ze. Wij zijn hun pleegouders en ze zijn ons nooit te veel. 


Amy is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin.

Ze hebben drie eigen kinderen: Joy (18), Nicky (17) en Joël (15). En drie pleegkinderen: Demi (7), Finn (5) en Faya (4). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten