Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Van logeren kan je leren

Van logeren kan je leren

27 februari 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik sprak laatst de moeder van Demi’s vriendinnetje Merel. “Merel wordt volgend weekend zeven. We kunnen het natuurlijk niet vieren zoals we zouden willen, maar Merel zou het heel erg leuk vinden als Demi dan komt logeren.”

vanlogerenkunjeleren.jpgLogeren. Ehm. Dat heeft Demi nog nooit gedaan. In de vijf jaar dat ze bij ons woont is de vraag of noodzaak er nooit geweest. Ik denk na. Is ze hier klaar voor? En ben ik hier klaar voor?! Ik besluit het aan onze pleegdochter zelf te vragen. Ze reageert met een enthousiast “ja!” Wel met de voorwaarde dat ze haar eigen brood mee mag nemen. Bij Merel eten ze brood met pitjes en dat lust Demi niet.

Ik besluit de gok te wagen. Het avondklokformulier print ik alvast uit. Als het logeren toch niet gaat moet er een hele goede agent zijn die mij tegenhoudt om Demi op te halen. Na haar tas ingepakt te hebben en haar zes keer gevraagd te hebben of ze er zin in heeft geeft ze me een dikke knuffel en zegt: “ik ga je missen!” En ik zeg terug: “Als je mij mist, weet dat ik in je hartje zit.” Dat is altijd mijn tekst aan haar op dit soort momenten. Demi voelt feilloos aan dat ik het een moeilijk moment vind. Ze zwaait nog een keer en mijn man Collin brengt haar weg.

Na een gedetailleerd verslag te hebben ontvangen van de logeerouders, slaapt ze. Ze slaapt gewoon! In een ander bed, in een ander huis, met een andere papa en mama. Wel hele lieve overigens, die haar feilloos aanvoelen. Ze slaapt... nu ik nog! Ik draai een beetje heen en weer in bed en besef hoe groot ze wordt. Hoe ze van een klein, bang en onzeker meisje is veranderd in een dappere meid. Ik besef me hoe fijn het was om haar te mogen koesteren en geborgenheid te mogen geven. En hoe moeilijk het is om haar los te laten. Maar ook dit hoort erbij. Het loslaten en vertrouwen geven. Erg leerzaam, dit logeerpartijtje. Voor Demi en vooral voor mij. Van logeren kun je leren 🤷‍♀️


Amy is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin.

Ze hebben drie eigen kinderen: Joy (18), Nicky (17) en Joël (15). En drie pleegkinderen: Demi (7), Finn (5) en Faya (4). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten