Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Ont-moeten

Ont-moeten

20 februari 2021 om 10:00 door Amy 0 reacties

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als (pleeg) moeder moet ik nogal wat. Het begint als ik in de ochtend mijn ogen open doe. En het eindigt als ik naar bed ga. Ik wil juist minder moeten. Mezelf minder ‘moetjes’ opleggen voor de volgende dag. Ik moet dat pakje wegbrengen. Ik moet de ramen zemen. Ik moet het speelgoed opruimen. Ik moet, ik moet, ik moet....

blog_Amy_ontmoeten.jpgOns jongste pleegkindje Faya - die ik als peuter de hele dag om me heen had - deed daar met liefde nog een schepje bovenop. Ik moest kleien, kleuren, spelen en haar haren vlechten.Maar nu is daar een einde aan gekomen, aan dat moeten. Faya is vier jaar geworden en gaat naar de basisschool. Zeeën van rust en tijd zijn er nu ineens. 

En ik moet er zo aan wennen. Ik sta nog zo ontzettend in de ‘moeten modus’. Alles moet snel en vlot. Ik kom er na de eerste paar dagen dat Faya op school zit al achter hoe erg dat gehaaste in mijn systeem zit. Alles moet snel en vlot en de lijstjes vormen zich alweer in mijn hoofd.

Na 18 jaar in de kleine kinderen gezeten te hebben, zit nu iedereen op school. Ik moet niks meer. Nou ja ik MOET nog één ding: ervan gaan genieten! 

 

Amy is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin.
Ze hebben drie eigen kinderen: Joy (18), Nicky (17) en Joël (15). En drie pleegkinderen: Demi (7), Finn (5) en Faya (4). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten