Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Het "normale" leven

Het "normale" leven

14 februari 2021 om 10:00 door Natasja 0 reacties

Maandagochtend 7 uur.  Zoals gewoonlijk gaat de wekker van mijn man af. Ik was gedurende de lockdown gewend geraakt aan het 'uitslapen' tot 7.45 uur. Maar deze mooie, witte maandagmorgen dat alle kinderen weer naar school/peuterspeelzaal mogen had ik er - zeker na een avonddienst - zeer veel moeite mee. Dus besloot ik om nog een half uurtje te blijven liggen. Heerlijk! 

blog_natasja_koffie.jpgTotdat het gestress begint. Het klinkt al snel: hup, hup opstaan, je moet naar school, schiet nou eens op! Eten maken, brood maken voor school, drinken niet vergeten, fruit maken, schiet nou eens op! Tanden poetsen, tassen pakken, chromebooks, koptelefoons etc. Schoenen aan. Waar zijn je handschoenen en muts? Doe je je snowboots niet aan? Ooh nee, het is al 5 voor half 9, je kom te laat!

Celeste, heb je je mondkapje bij je? Want ja, de kinderen van groep 7 en 8 moeten nu een mondkapje dragen op school. De kleintjes zijn ondertussen helemaal beduusd en onrustig van dit ongewone, erg rommelige ochtendritueel.  En dat helpt niet om de kinderen toch enigszins op tijd te krijgen. Uiteindelijk heb ik de kinderen - te laat - om 5 over half 9 de deur uit gegooid, met die zware tassen, arme kinderen! Missie 1 gefaald.

Op naar missie 2. Daar was ik wel aan begonnen, maar was nog niet afgerond. De tweeling. Kom op, jassen aan, schoenen aan. Oh nee, een handschoen kwijt. Waar is dat ding!? Alles aan de kant. Nu is het een nog grotere chaos dan het al was. Gevonden. Okee, kom op, naar de auto!

Volgend probleem: de auto sneeuwvrij maken. Dat lijkt al snel een onbegonnen zaak. Wat is het alternatief? Misschien met de slee? Ik krijg flashbacks van gisteren, Jayden vond de sneeuw en slee helemaal niet leuk! Het is ook allemaal wat als je nog nooit echt sneeuw hebt meegemaakt in je leventje. Ik voorspel een grote huilpartij in deze toch al onrustige, ongewone ochtend. Gaan we dus niet doen. De kinderwagen dan. Ik ben de tuin nog niet uit en kom al niet vooruit door de sneeuw. En dan zo nog een paar kilometer lopen? Nope, ook geen goed idee, dan word ik nog chagrijniger dan ik al was. En ik heb nog geeneens koffie op! 

De auto dan maar weer verder sneeuwvrij maken. De kleintjes komen uiteindelijk om 10 over 9 aan op de peuterspeelzaal. Wel 25 minuten te laat, niks voor mij. Vreselijk dit! En dat allemaal zonder de brandstof die ik ’s ochtends nodig heb. Ik MOET koffie! Gelukkig is het dan om half 10 eindelijk zover: ik heb tijd voor een bakkie. Daarna mag de volgende missie beginnen: het huishouden.

Morgen toch maar maar weer om 7 uur opstaan…

Natasja (37) is getrouwd met Stefan (37) en samen hebben ze dochter Celeste (12) en Jesper (8). Sinds september 2020 zijn ze pleegouders van de tweeling Eline en Jayden (2). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten