Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Lieve mama,

Lieve mama,

13 februari 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik probeer het. Ik probeer me in je te verplaatsen. Ik probeer om mee te gaan in jouw wensen. Mee te gaan met hoe jij opvoeden ziet. Een broek aan te doen bij jouw kind, als jij dat wil. Halal te eten, als jij dat wil. Onze vakantie planning aan te passen, als jij dat wil. En een keer extra bezoek, als jij dat wil.

blog_amy_lievemama.jpgIk voel het. Het verdriet van - zoals ze het zo mooi zeggen - “ouder zijn op afstand”. Want hoe kun je ouder zijn op afstand als je kind zo diep in je hart zit? Het moeten missen van alle voor jou belangrijke dagen. Kerst zonder je kind. Geen bezoekmoment op de verjaardag van je kind, omdat het in het weekend valt en er dan geen begeleiding werkt. 

Ik snap het. Dat je soms boos bent, omdat ik het niet goed doe in jouw ogen. Dat de staarten van je dochter niet mooi zitten. Dat de schoenen niet cool genoeg zijn. Haar slaapkamer niet groot genoeg is en haar nagels vies zijn van het buiten spelen. 

Ik begrijp het. De onmacht van het niet kunnen bepalen wat er met je kind gebeurd. Het niet kunnen vasthouden van je kind, terwijl je die knuffel zo nodig hebt. Het niet naar bed kunnen brengen van jouw kind. Het missen wat zo ontzettend diep gaat en zo’n pijn doet. Het gevoel van verlies en falen als een ander de ouderrol op zich neemt. 

Ik draag het. De verwijten dat ik het niet goed doe. De boze blikken naar mij als je gewoon boos bent op de situatie. De woede als je hart huilt. Het bedreigen omdat je met Kerst bij je kind wil zijn. Alle dingen die ik in jouw ogen zo anders en daarom zo fout doe.

Maar ik wil het. Ik wil er alles aan doen om onze relatie goed te houden. Om je te betrekken in de opvoeding van jouw kind. Je te respecteren om wie je bent, met al je nukken en tekortkomingen. Je niet te veroordelen als je weer eens door een rechter veroordeeld wordt.

Ik wil vooral ontzettend veel houden van jouw bloedeigen kind. 

 

Amy is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin.
Ze hebben drie eigen kinderen: Joy (18), Nicky (17) en Joël (15). En drie pleegkinderen: Demi (7), Finn (5) en Faya (4). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten