Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Weer naar school

Weer naar school

6 februari 2021 om 10:00 door Amy 0 reacties

Ik kijk in mijn mailbox en open een mail. De mail is van een van de moeders van onze pleegkinderen. Ze mailt dat ze blij is dat Demi weer naar school mag, met een echte juf en echte kinderen. Iets verderop lees ik dat ze zeker weet dat Demi erg naar school uitkijkt want zo thuis zitten is ook niks.....

blog_amy_weernaarschool.jpgIk hang inderdaad het liefst de vlag uit! Hoera, de scholen gaan weer open! Ik heb net weer een online rekenles achter de rug met één van onze pleegkinderen. Tranen liepen over haar wangen omdat het allemaal te snel ging. Uiteindelijk hebben we de rode ophangknop ingedrukt tijdens de online les. Na het ophangen en troosten heb ik als nep juf het nog allemaal een keer rustig aan haar uitgelegd.

Maar ik lijk thuis de enige die “het weer naar school gaan” met enthousiasme omarmt. Pleegzoon Finn geeft aan dat onze pleeghond echt niet zo lang zonder hem kan. Hij is ervan overtuigd dat dat een geldige reden is om de rest van zijn leven thuisonderwijs te krijgen. En pleegdochter Demi geeft aan dat ik een veeeel betere juf ben dan haar juf op school. En dat ze me erg gaat missen als ik niet bij haar ben.

Ik voorzie dus een klein drama op de eerste schooldag. Het ritme en de regelmaat moet er weer in. Dat helpt deze kinderen (en mijzelf) goed bij veranderingen. Ik bereid me goed voor en check de gymtassen, broodtrommels, bakjes en schoolversnaperingen. Er mist één broodtrommel. Één missende broodtrommel is een geweldige aanleiding voor een drama. Nou goed, even snel naar de winkel om een nieuwe te halen. O nee...dat kan niet! Ik kijk welke online winkel de kortste levertijd heeft en bestel een nieuwe broodtrommel. De rust en de regelmaat: die gaat er komen. En het drama op de eerste schooldag zal in ieder geval niet door mij veroorzaakt worden!

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten