Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #3: Omdenk-uitjes, tips voor wat wél kan

Aftelbericht #3: Omdenk-uitjes, tips voor wat wél kan

6 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Het zwembad is dicht, de dierentuin op slot, de kinderboerderij niet toegankelijk, de bieb houdt de deuren gesloten en in de bios blijf het donker. Wat kun je in deze bizarre tijden met het coronavirus nog doen met je pleegkinderen? Er is zoveel niet mogelijk… of toch wel? De redactie van Kidsproof sloeg aan het omdenken en bedachten uitjes die wél kunnen!

nummertje3.jpgNaar het zwembad... in je eigen badkamer
Laat het bad vollopen en ga samen in bad! Trek voor het échte zwembadgevoel je mooiste badpak of zwembroek aan én leg je favoriete badhanddoek klaar voor achteraf. En hebben jullie thuis een discolamp? Dan kunnen jullie om de beurt discozwemmen!

Bowlen... in de achtertuin
Wie gooit het eerste een strike? Het enige dat je nodig hebt om thuis te bowlen is een aantal lege plastic flessen én een bal. Je kunt de flessen vullen met een laagje water om ze wat zwaarder te maken. Wel goed de dop dichtdraaien als je het binnenspeelt!

Naar de bioscoop... op je eigen bank
Misschien jullie de bioscoop ook? In het donker op van die grote, zachte stoelen genieten van een film op een groot scherm… Goed, dat grote scherm is wat moeilijk thuis te regelen, maar je kan al heel wat doen aan het bioscoopgevoel. Maak kaartjes, nummer de zitplaatsen, maak een grote bak popcorn en doe alle lichten uit. Nu alleen nog een film uitkiezen!

Kijk voor alle tips op Kidsproof.nl, waar je nog veel meer leuke thuis-tips vindt!

Extra tip: deze vader bouwde een glijbaan van dozen op de trap!

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 3. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten