Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #6: De nieuwe coronamaatregelen, iets meer lucht

Aftelbericht #6: De nieuwe coronamaatregelen, iets meer lucht

3 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 5 reacties

Het nieuws gonsde al even, en premier Rutte bevestigde het in de coronapersconferentie dinsdagavond: de kinderopvang en basisscholen gaan vanaf maandag 8 februari weer open. Klonk er ook een zucht van opluchting in jouw pleeggezin of gezinshuis? Scholieren in het voortgezet onderwijs moeten helaas nog even doorzetten. Zij zullen tot in ieder geval begin maart online les krijgen. Eind februari wordt daar meer over bekendgemaakt. Een andere versoepeling is er voor de detailhandel: winkels mogen vanaf 10 februari open voor het afhalen van online bestellingen.

nummertje6.jpgExtra voorzichtig in het po
Extra regels omtrent het openen van de basisscholen zijn er wel. Test een leerling positief op corona, dan gaat de hele klas of groep, inclusief de leerkracht in quarantaine. Iedereen laat zich op dag 5 vervolgens testen. Ook krijgen leerkrachten sneltesten.

BSO gesloten
Wat er nog niet opengaat is de buitenschoolse opvang. Premier Rutte noemde dit nog té risicovol, omdat op een bso vaak leerlingen van meerdere scholen bij elkaar komen. Bso-noodopvang is er wel, voor leerlingen met ouders die een cruciaal beroep hebben.

Winkels open voor afhaal
Winkels mogen nog niet fysiek open, maar vanaf 10 februari wel weer open voor het afhalen van online bestellingen. Tussen bestelling en het afhalen moet minimaal 4 uur zitten, om ‘funshoppen’ te voorkomen. Ook moet je van de winkel een tijdslot krijgen voor het afhalen, om drukte te voorkomen.

Lockdown verlengd, avondklok nog onzeker
De huidige lockdown (met bijbehorende maatregelen) wordt verlengd tot en met 2 maart. De avondklok loopt af op 10 februari. Of deze maatregel ook een verlenging krijgt beslist het kabinet op een later moment.

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 6. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

 1. Miranda Miranda Schreef op 3 februari 2021 om 13:23:34

  Vraag: Hoe zit het met peuterspeelzalen? Gaan die ook weer open op 8 februari? Ook voor pleegkinderen zonder VVE-indicatie?

 2. Thirza (Helpdesk) Thirza (Helpdesk) Schreef op 3 februari 2021 om 14:22:06

  Beste Miranda,

  Peuterspeelzalen vallen onder de kinderopvang en gaan dus 8 februari open voor alle kinderen (met of zonder VVE-indicatie). Voor de zekerheid kan je navragen bij je peuterspeelzaal of zij van plan zijn open te gaan. (Mijn collega heeft je zojuist ook een mail hierover gestuurd.)

  Groetjes Thirza

 3. Marjo Marjo Schreef op 3 februari 2021 om 14:25:09

  Ik heb de berichten gelezen. Helaas las ik ook het volgende:
  Het was al bekend dat bij een besmetting in een klas op de basisschool kinderen vijf dagen in quarantaine moeten. De kinderen die na die periode worden getest en een negatieve uitslag krijgen, kunnen daarna weer naar school. De kinderen die niet worden getest, omdat bijvoorbeeld hun ouders dat niet willen, moeten nog vijf dagen langer in quarantaine.

  Ons pleegkind laten testen zal hem een extra trauma opleveren dus zullen wij hier niet voor kiezen, wat dan betekend dat hij 10 dagen thuis zit bij elke besmetting die zich voordoet in de klas. Eigenlijk onacceptabel.

 4. Rianne Rianne Schreef op 3 februari 2021 om 15:28:06

  Ik maak me zorgen om het in quarantaine moeten van een hele klas bij één besmetting. Het testen gaat bij ons pleegkind niet lukken, dat gaan we niet eens proberen. Dat zou alleen een extra trauma veroorzaken. En dat zijn dan dus 10 dagen quarantaine? pfff.....daar ben ik helemaal niet blij mee.

 5. Diane Diane Schreef op 4 februari 2021 om 01:10:29

  Heb op de site van de overheid gelezen dat je voor jonge kindjes (dacht tot een jaar of zes) een corona speekseltest kunt vragen.
  Even kauwen op een watje en dat uitspuwen in een potje.
  Wie weet kunnen bepaalde groepen oudere kinderen daar ook voor in aanmerking komen?
  (Niet alle testlocaties hebben deze speekseltest, dus vooraf zelf informeren)

Plaats een reactie

Sluiten