Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #7: Luistertip - podcasts voor jou, podcasts voor je kinderen

Aftelbericht #7: Luistertip - podcasts voor jou, podcasts voor je kinderen

2 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Heeft jouw pleeggezin of het gezinshuis al het plezier van podcasts al ontdekt? Podcasts zijn er in alle soorten en maten, en in alle talen en onderwerpen. Als je houdt van hoorspelen, interview-series, zelfhulpgoeroes in gesprek met experts, het is er allemaal. Zie het als een soort radio ‘op verzoek’. De meeste podcasts zijn gratis te downloaden en te beluisteren via je telefoon of op je computer. Waar je wilt en wanneer je wilt. Een paar tips!

Nummertje7.jpgPleegzorg

  • Pleegouders Maarten en Sander kregen Robert op vierjarige leeftijd in huis, en dat was toen al zijn vijfde pleeggezin in zijn jonge leven. Nu is Robert 13 jaar. Luister naar hun verhaal in de podcast ‘Ik ken iemand die…’
  • Op een dag besluiten je ouders om pleeggezin te worden. Er komt een kind bij, in je gezin of twee ... of meer zelfs. Eigen kinderen van pleegouders vertellen over vriendschap, spelen, veranderingen en veerkracht in de podcast Engage the village.
  • Wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad gaat in zijn podcast 'Menno in Meierijstad' in gesprek met mensen. In deze aflevering staan gezinshuizen en jeugdzorg centraal. Menno praat met Mieke, gezinsouder, en Beza en Angelina. Zij wonen bij Mieke. Ook gaat hij in gesprek met Renske, zij werkt bij jeugdzorgaanbieder Topaze.

Opvoeden – ‘Ik ken iemand die…’

‘Ik ken iemand die…’ gaat over opvoeden en ouderschap. Alex, Anne, Hanneke en Nynke praten in elke aflevering met een (ervarings-)expert om superhandige opvoedtips te ontfutselen. Herkenbaarheid en leedvermaak gegarandeerd. En ze delen natuurlijk sterke ‘Ik ken iemand die…’ verhalen. De afgelopen weken maakten ze speciale quarantaine-specials. Daarvoor maakten ze samen met De Family Factory een vierdelige special over scheiden.

Kinderboeken – De Waanzinnige Podcast

In elke aflevering vertelt een kind zelf over zijn/haar lievelingsboek. Zo hoort jouw kind van andere kinderen waarom een boek zo leuk is. Elke aflevering is tussen de 5 en 10 minuten. Veel gegiebel, gezellige geluidseffecten en natuurlijk een fragment uit het boek. Luister ze hier

Geschiedenis – Toen was ik twaalf

Willem Wever plaatste in maart de eerste afleveringen van ‘Toen was ik twaalf’, waarin spannende verhalen worden verteld die echt gebeurd zijn. De Bijlmerramp, het laatste concert van Doe Maar… soms ben je zonder het door te hebben, deel van een grote gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.

Wat is jouw favoriete podcast? Tip ons!

 

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 7. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten