Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Stappenteller

Stappenteller

30 januari 2021 om 11:00 door Amy 0 reacties

Het is negen uur ’s morgens. Tijd voor mijn transformatie. In plaats van een superheldenpak pak ik een stapel boeken en verander in juf. Pleegdochter Demi zit boven, dat werkt beter in ons drukke gezin. De combinatie van het alles mee willen maken van haar, en dat er van alles in huis gebeurd, maakt dat ze overal mee bezig is behalve haar huiswerk.

stappenteller_blog_amy.jpgIk zet haar aan het werk. Ze heeft totaal geen zin vandaag. Na wat tegenstribbelen en mijn strenge juffenstem gaat ze aan de slag. Beneden begint de online meeting van pleegzoon Finn. Hij vindt het super spannend en wil dat ik dicht bij hem blijf. Pleegdochter Faya wil ook schoolwerk doen en ik zet haar aan een sneeuwpop-knutselwerkje. De bel gaat.... O ja, de boodschappen. Ik doe de deur open en alle weekboodschappen staan voor de deur. Ik hoor de juf van Finn zeggen: “samen met je mama”. Ik loop naar Finn toe en we zoeken samen naar spullen met de letter K.

Faya heeft de glitters te pakken en de keukentafel ligt onder de glitters. Demi komt naar beneden en zegt dat ze haar som echt niet snapt en of ik even kan helpen. Ik stap over heel veel boodschappen heen en loop naar boven. Ik krijg een appje van de pleegzorgwerker of ik even kan bellen deze ochtend. Het consultatiebureau belt of het wel goed met me gaat. Ik ben een afspraak vergeten deze ochtend en zo kennen ze me niet. Ik bied mijn excuses aan en maak een nieuwe afspraak.

Inmiddels is het twaalf uur. Ik kijk op mijn net aangeschafte stappenteller. 6.000 stappen en we zijn nog maar op de helft van de dag. Het voordeel van deze lockdown is dat ik elke dag de 10.000 stappen met gemak haal. Het 10.000 keer mama roepen wordt trouwens ook met gemak gehaald! Lieve stoere, sterke, drukke pleegouders: hou vol. En: koop een stappenteller, dan heb je aan het einde van de dag in ieder geval één doel bereikt! 

 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten