Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #10: Buiten leren, ontdek samen de natuur

Aftelbericht #10: Buiten leren, ontdek samen de natuur

30 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Zijn jullie het binnen zitten beu? Vliegen je pleegkinderen elkaar in de haren? Genoeg van die computer? Tijd voor wat avontuur! Trek je schoenen aan en leer van buiten met de natuuropdrachten van de boswachter!

nummertje10.jpgOp de website van NatuurWijs vind je meer dan honderd opdrachten voor buiten. Doe-opdrachten, denkopdrachten en knutselopdrachten. Ingedeeld op leeftijd én op jaargetijde. De opdrachten kun je downloaden als pdf en eventueel printen.

Onze Top 3

Natuurletterbak
Maak van lege eierdozen een letterbak. Knip de deksels van de dozen en plak ze naast elkaar op karton of op een stevig vel papier. Je hebt 26 vakjes nodig. Versier de letterbak en schrijf op de bodem van elk vakje een letter van het alfabet. Klaar? Ga dan naar buiten en probeer bij elke letter iets te vinden. De b van blad, de s van spin (durven jullie?), enzovoorts…!

Bewegen als een dier
Bedenk samen een dierenevenwichtsparcours. Spring als een kikker van tegel naar tegel, sta als een ooievaar op één been, loop over een muurtje als een kat, hang aan een tak als een aap en tijger als een…tijger!

Zelfgemaakte weegschaal
Is een dennenappel zwaarder dan een appel? Kom erachter met je zelfgemaakte weegschaal! Wat heb je nodig? Een kledinghanger, touw en twee lege (dezelfde) emmers. Knoop de emmers aan een even lang stuk touw aan beide hoeken van de kledinghanger. Hang je weegschaal aan een tak en wegen maar!

Enthousiast en wil je meer ontdekken in de natuur? Neem dan een kijkje bij NatuurWijs!

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 10. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten