Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #12: Even samen lachen, het Woordenboekspel

Aftelbericht #12: Even samen lachen, het Woordenboekspel

28 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 1 reactie

Naast alles wat nu niet lukt en mag, is er natuurlijk nog genoeg wat wel kan. Bijvoorbeeld een gezellig spelletje met het hele (pleeg)gezin. Klaar met het avondeten? Ruim de tafel af en pak een woordenboek. Tijd voor het Woordenboekspel!

nummertje12.jpgHet Woordenboekspel speel je met minimaal drie personen. Een van jullie kiest een woord uit het woordenboek dat niemand nog kent. Vervolgens schrijven alle spelers het woord op, met daaronder de uitleg van het woord (die moet je dus zelf verzinnen). De speler die het woord heeft uitgekozen, schrijft de juiste betekenis op.

Daarna husselen jullie de blaadjes door elkaar. De speler die het woord gekozen heeft, leest alle betekenissen op (probeer niet te lachen!). Na het oplezen kiest iedere speler de betekenis waarvan hij/zij denkt dat dit de juiste is. Heeft iemand anders jouw betekenis gekozen als juiste betekenis? Hoera, je hebt een punt verdiend. Heb jij de echte juiste betekenis geraden? Dan verdien je ook een punt! De speler die het woord heeft uitgekozen doet in die ronde niet mee met stemmen.

Geen woordenboek in huis? Taalvoutjes heeft nog wel wat suggesties… Wat dacht je van watjekouw, labskous, sjaskelen, fungibel, piempampoentje, wibussie, juggernaut of wammen. Moet je alleen nog wel even de uitleg opzoeken op het internet!

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 12. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

  1. Tamara Tamara Schreef op 28 januari 2021 om 11:54:51

    Leuk idee!!

Plaats een reactie

Sluiten