Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #13: Even stoom afblazen?

Aftelbericht #13: Even stoom afblazen?

27 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 2 reacties

De eerste lockdown zijn de meeste pleeggezinnen en gezinshuizen gelukkig goed doorheen gekomen. Maar nu merken we toch wel dat het op veel plekken zwaar wordt. En dat is niet gek. We merken ook: pleegouders en gezinshuisouders klagen niet snel. We hebben hier toch zelf voor gekozen? De pleegzorgwerker is al zo druk. En ach: dan offeren we dat laatste momentje voor onszelf ook maar weer op… Zit jij er even helemaal doorheen? Heb je een opvoedvraag of gezinskwestie waar je niet uit komt? Dan biedt de Oudertelefoon je een luisterend oor!

nummertje13.jpgDe Oudertelefoon is er voor iedereen. Iedere ouder, opvoeder, oppas, zorger, opa, oma, aangetrouwd, bonus, tijdelijk of voor altijd. Met al je opvoedvragen en gezinskwesties kun je bij de Oudertelefoon terecht. Dat kan anoniem en via telefoon of de chat. Op de site vind je ook tips en veelgestelde vragen.

Het is heel normaal dat wat je op je schouders hebt soms even te veel is in deze tijd. Je koos om pleegouder of gezinshuisouder te zijn. Nu ben je ook nog fulltime leerkracht en recreatieteam. Dapper dat je het volhoudt, maar soms is even hulp vragen minstens zo dapper. Wist je trouwens dat pleegkinderen standaard tot de doelgroep van de noodopvang behoren…?

Houd moed, heb ‘t goed!

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 13. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

 1. Marina Marina Schreef op 27 januari 2021 om 11:58:02

  Ik wist niet dat pleegkinderen tot de doelgroep van noodopvang behoren. Had ik graag eerder geweten (via pleegzorgmedewerker?), dat had fijn geweest in en na de eerste schoolsluitingsperiode vanaf maart. Nu is school gelukkig wat milder in toelaten en mag onze pleegdochter vanaf volgende week 2 dagen naar de noodopvang op school. Ik heb het bericht ook naar de pleegzogrgwerker gestuurd.

 2. Dewie Dewie Schreef op 27 januari 2021 om 12:42:03

  Beste Marina,

  Dank voor je reactie.
  Ik heb je zonet een mail gestuurd.

  Hartelijke groet,
  Dewie
  communicatiemedewerker NVP

Plaats een reactie

Sluiten