Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #18: De regen ook zo beu? Een zomers raadsel voor het weekend!

Aftelbericht #18: De regen ook zo beu? Een zomers raadsel voor het weekend!

22 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Met de verlenging van de lockdown en de regenachtige dagen kan het zomaar zijn dat het een pittige week was in jouw gezinshuis of pleeggezin. Blêh! Maar, het is bijna weekend! Om de zinnen te verzetten een zonnig raadsel om samen op te lossen!

nummertje18.jpgIn de brandende zomerzon, ver van de bewoonde wereld, ligt midden in de woestijn een kleine stad. Een herdersjongen wil er graag naar binnen. Maar hij weet: er is maar één poort en alleen wie het raadsel van de poortwachter ontcijfert, krijgt toegang. Daarom verschanst hij zich achter een paar zakken, opgestapeld langs de muur. Hiervandaan kan hij precies volgen wat er bij de poort gebeurt.

Er verschijnt een koopman bij de poort. ‘Zo koopman,’ zegt de poortwachter, ‘u wilt de stad in? Dan stel ik u een vraag. Is uw antwoord goed, dan mag u naar binnen. Zo niet: dan betekent dat uw einde.’ ‘Goed,’ zegt de koopman. ‘Stel me uw vraag.’ De poortwachter zegt: ‘zes.’ De koopman denkt even na en antwoordt: ‘drie.’ ‘Dat is juist,’ zegt de poortwachter, ‘wees welkom.’

Kort daarna verschijnt er een soldaat bij de poort en de geschiedenis herhaalt zich. ‘Acht,’ zegt de poortwachter. De soldaat zegt dat het antwoord vier moet zijn en ja hoor: ook hij mag naar binnen. Weer wat later arriveert er een oude dame. De poortwachter zegt: ‘twaalf.’ De oude dame antwoordt: ‘zes.’ Ook zij mag naar binnen.

De herdersjongen heeft alles gehoord en hij weet het zeker: ik heb de code gekraakt! Hij komt tevoorschijn en zegt: ‘poortwachter, ik wil graag naar binnen!’ ‘Nou,’ zei de poortwachter, ‘dan zal ik u een vraag stellen. Is...’ ‘Ja, ja,’ onderbrak de herdersjongen hem, ‘ik ken de regels. Stel me uw vraag!’ ‘Juist, ja. De vraag luidt: tien.’ De ogen van de jongen lichten op. Dit is makkelijk, zeg! Hij kijkt de poortwachter triomfantelijk aan en zegt: ‘vijf, natuurlijk!’ Dat antwoord betekende het einde voor de nog jonge herdersjongen...

 

Welk antwoord had de jongen moeten geven?

Tip: je moet niet rekenen, maar tellen.

Het antwoord lees je onderaan het aftelbericht van morgen!

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 18. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten