Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Gezagsbeëindiging

Gezagsbeëindiging

16 januari 2021 om 14:00 door Amy 0 reacties

Naar aanleiding van ons onderzoek hebben we besloten dat het gezag van onze pleegkinderen bij Jeugdzorg komt te liggen. Dat lijkt ons het beste. Feitelijk veranderd er weinig, het is alleen op papier. De vrouw van de Raad voor de Kinderbescherming die ik aan de telefoon heb wenst me verder een fijne dag en hangt op.

blog.gezagsbeeindiging.jpgIk wist dat dit er aan zat te komen. En gezien de onderlinge relaties van alle betrokkenen zal deze uitkomst op dit moment ook de beste zijn. Er zijn op dit moment gewoon teveel dingen onduidelijk, onstabiel, dreigend en ingewikkeld. Ik begrijp het dus, de uitkomst van het onderzoek. Maar ergens voelt het raar. Het voelt raar dat een organisatie de beslissingen maakt over onze pleegkinderen. Dat ik hun toestemming moet hebben voor de keuzes die we willen maken. Ik denk aan alle gezinsvoogden die de afgelopen jaren zijn gepasseerd en er bekruipt me een naar gevoel. Dit voelt niet goed.

De kinderen die ik door en door ken. En ik als pleegmoeder die echt weet wat het beste is voor ze. Ik weet wanneer ze vrolijk doen, maar verdrietig zijn. Wanneer ze uitbundig lijken, maar volledig doorslaan in hun gedrag. Wanneer ze stoer doen, maar ondertussen zo bang zijn. Als ze huilen weet ik hoe ik ze moet troosten. Ik weet hoe ik ze blij kan maken. Hoe ik ze moet knuffelen na een moeilijke bezoekregeling. Hoe ik ze met rust moet laten of juist op moet zoeken. Wanneer ik  ze een duwtje in de rug moet geven om ze te laten doen wat ze spannend vinden. Wanneer ze beschermd moeten worden als het te spannend wordt. 

Ik kijk de moeder van één van de pleegkinderen in de ogen na een bezoekregeling en we hebben even een moment samen. De uitkomst van het onderzoek is ook bij haar hard aangekomen. De tranen lopen over haar wangen als ze zegt dat het ook voor haar niet goed voelt. Ze heeft het gevoel dat ze haar kinderen nu echt kwijt is. Eenmaal in de auto rollen de tranen ook bij mij over mijn wangen. Wat kan ik mij vinden in het gevoel van deze moeder. 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten