Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #4: Durf te vragen, juist als pleeg- of gezinshuisouder

Aftelbericht #4: Durf te vragen, juist als pleeg- of gezinshuisouder

16 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Kan ik je auto even lenen? Kun je even een uurtje oppassen? Heeft iemand wat meidenkleren, maat 152? Zeggen mensen ook zo vaak tegen jou hoe ontzettend bijzonder ze het vinden dat je pleegouder of gezinshuisouder bent? Helemaal nu, tijdens deze coronacrisis? Eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Pleegouder zijn is niet niks en daarom is het fijn dat mensen graag een handje helpen. Tenminste... als je het vraagt!

4_aftelbericht.jpgVraag jij gemakkelijk om hulp? Of regel, betaal en organiseer je het gewoon allemaal zelf? Je koos er toch zeker zelf voor om pleegouder te worden? Tja, dat is zo. Maar deze lange crisis kan je ook echt het gevoel geven overvraagd te worden. De ‘sjeu’ is er wel af, het leven speelt zich voornamelijk af binnen jouw pleeggezin of gezinshuis. Het hoofd bieden aan zo dicht op elkaar leven, met alle beperkingen, vraagt enorm veel van je. Hulp inschakelen is daarom misschien juist wel een teken van kracht. En met jouw vraag om hulp geef je anderen de kans om ook iets te doen. Dat willen veel mensen maar al te graag!

Over hulp vragen gesproken, wist je dat...

•  Stichting Kinderpostzegels in sommige gevallen financieel bijdraagt aan verbouwingskosten om het mogelijk te maken een extra pleegkind op te nemen?

•  Je bij de vijf locaties van Kledingmagazijn ‘Je mag er zijn’ kosteloos kleding, speelgoed, fietsen en nog veel meer kunt ophalen?

•  Je op onze website een overzicht van allerlei fondsen vindt waar je als pleeggezin een beroep op kunt doen?

 

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 4. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot het einde van de lockdown. 

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten