Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #9: Toptips van puberpleegouders

Aftelbericht #9: Toptips van puberpleegouders

11 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Sinds de tweede lockdown is de bewegingsruimte van jongeren weer een stuk beperkter. Hoe gaan andere pleeggezinnen en gezinshuizen daarmee om? Vier pleegouders vertellen.

9.jpgRuimte en vertrouwen
Ik merk dat ik het vervelend vind dat onze pleegzoon het grootste deel van de dag op standje ‘verbinding verbroken’ staat. Hij vertelt steeds minder omdat hij merkt dat wij het echt belangrijk vinden dat hij zich aan de maatregelen houdt. Eerlijk gezegd was, of ben ik daar wel over aan het ‘zeuren’. Nu hebben we afgesproken dat wij hem wat meer gaan vertrouwen en hij ons iets meer gaat vertellen over wat zijn plannen zijn. Dat gaat al vier dagen goed!

Meer thuis afspreken
We hebben wat meer contact met ouders van de vrienden van onze pleegkinderen. De afspraak is dat ze nu wat vaker bij elkaar thuis mogen afspreken, en ook tot later in de avond. Nu alle ouders wat meer gelegenheid geven om thuis af te spreken gebeuren er gekke dingen: vinden we ze ineens in de keuken met chips en een potje Risk.

Puberprobleem of probleempuber?
Mijn pleegdochter is de hele tijd boos. Alles wat ik als pleegvader doe is ‘belachelijk’. Ze heeft nieuwe vrienden waar blowen heel normaal is. Ik heb dat deel van de opvoeding altijd afgedaan als ‘als het zover is…’ en hoopte dat het niet zover zou komen. Ik heb advies gevraagd bij de huisarts. Vooralsnog heb ik volgens hem te maken met de gewone puberproblemen, en niet met een probleempuber. Het is gewoon een lastige tijd voor haar. De huisarts tipte deze pagina van het NJI voor ouders van pubers. Ik ben er wat geruster op.

Ander gezinsdoel
We weten nu dat er geen groot carnavalsfeest gaat zijn dit jaar. Daar zijn we als gezin alle jaren druk mee. Maar nu dus niet. De kinderen zijn geen stilzitters. We hebben nu een plan om de wintermaanden te gebruiken om mensen met weinig geld te helpen met het opknappen van auto’s en fietsen.

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 9. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 8 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten