Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #12: Zuiniger omgaan met (gezins)energie

Aftelbericht #12: Zuiniger omgaan met (gezins)energie

8 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Als je als pleegouder niet zuinig bent op je energie, kan je gezin zomaar een klimaatprobleem krijgen. De stemming daalt beneden vriespunt, het aantal boze buien neemt toe en er zijn voortdurend brandjes die je moet blussen. Door je pleeggezin of gezinshuis slim te runnen, kun je zorgen dat je net wat minder hoeft te rennen.

12.jpgAcht tips van andere (pleeg)ouders om zuinig om te gaan met je energie:

1. Ik sta eerder op dan de kinderen. Even in de krant kijken, alvast de tafel dekken. Daarna kan ik iedereen beter op weg helpen.

2. Ik bedenk voor de hele week wat we gaan eten. In het weekend haal ik dan (bijna) alle boodschappen.

3. Plan het plannen. Wij kijken elke vrijdagavond twee weken vooruit. Dan kun je nog op tijd oppas regelen of een cadeautje kopen voor dat kinderfeestje.

4. Kook eens per week een dubbele portie. En eet eens per week soep of pizza. Dat scheelt ons twee kookbeurten per week!

5. De kinderen hebben ook taken. Eerst kost dat extra tijd, maar al snel run je de boel samen. Ze leren er ook nog van!

6. Op zondag gaan alle kinderen om 18:30 uur naar boven. Zij vermaken zich op hun kamer en wij hebben een avond voor elkaar.

7. We hebben de opruimregels aangescherpt. Elke ochtend je kamer netjes. Jas, tas en schoenen op hun plek. Alles opruimen na het spelen. Het gaat na twee weken bijna vanzelf!

8. In het weekend geven we elkaar een dagdeel vrij: de één zorgt voor de (pleeg)kinderen, de ander heeft even tijd voor zichzelf.

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 12. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 11 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten