Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Er is een kindeke geboren...

Er is een kindeke geboren...

5 januari 2021 om 14:00 door Amy 0 reacties

Wat een dagen waren het voor onze pleegkinderen. Voorafgaand aan de feestdagen natuurlijk de nodige bezoekregelingen. Daarna de feestdagen zelf met een hoog “help alles gaat anders” gehalte. En als klap op de vuurpijl werd er ook nog een halfzusje geboren van onze pleegdochter Demi.

Het was net voor de Kerst toen we het verlossende telefoontje kregen. Er is een kindeke geboren... Ze is geboren! In overleg met vader werd besloten dat we derde Kerstdag (bestaat niet, maar je weet wel wat ik bedoel) even zouden komen kijken. Na de kraamvisite zou onze pleegdochter Demi daar nog twee uurtjes blijven waarna ik haar weer op zou halen.
Na alles goed voorgesproken te hebben met onze pleegdochter Demi wist ze precies hoe alles zou gaan. Dit geeft haar een soort van rust bij spannende gebeurtenissen. Maar nog steeds vond ze het super spannend. Een uur voor vertrek kreeg ik een app van vader dat ik vanwege Corona niet binnen mocht komen als de kraamverzorgster er was. Begrijpelijk voor mij, maar niet voor Demi. Het spanningslevel steeg enorm in dit kleine lijfje en onderweg pakte ze mijn hand vast. “Ik vind het erg spannend”.

Eenmaal aangekomen bleek dat vader nog niet thuis was. Alleen zijn kersverse nieuwe vriendin, waar Demi nog erg aan moet wennen, was aanwezig. Ik voelde dat een klein handje de mijne vond terwijl we nog steeds buiten voor de deur stonden. De kraamverzorgster zei tegen Demi: "kom maar binnen hoor”. Maar Demi durfde echt niet. Dit kon ze niet alleen. Toen gebeurde er iets in mijn pleegmoederhart. Ik ga dit meisje dit echt niet alleen laten doen. Desnoods wachten we hier buiten in de regen en de kou, maar ze gaat niet alleen naar binnen. Ik denk dat het aan mij te zien was, deze gedachte. De kraamverzorgster vond, na overleg met haar leidinggevende, de situatie uitzonderlijk en ik mocht met Demi mee naar binnen. Een wijs besluit van deze vrouw. Mijn pleegmoeder leeuwenhart brulde behoorlijk! 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten