Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

2021

2021

31 december 2020 om 11:00 door Amy 0 reacties

Wat was het een jaar...Een jaar met lockdowns, virussen, thuisonderwijs en heel veel bij elkaar zijn als gezin. Had ik vorig jaar het goede voornemen om mijn grenzen aan te geven en tijd voor mezelf te nemen, bleek 2020 juist een jaar van nog een tandje erbij en altijd wel iemand om je heen. Ook een goed voornemen was om meer tijd met elkaar door te brengen. Nou, dat is enorm gelukt! Ook wilde ik me meer ontwikkelen. Nou, ook dat is gelukt! Juf, psycholoog, coach, animator, onderhandelaar, politieagent: ik heb alle functies wel gehad.

happy new year.jpgOok wilde ik iets flexibeler zijn. Ik wilde iets makkelijker loslaten en niet alles willen plannen. Nou, dat is ook gelukt. Ik heb geleerd om de dingen maar te nemen zoals ze komen. Zelfs als ik het van tevoren anders had bedacht. En ik moet zeggen dat zo’n weekend zonder sportafspraken van alle kids en niks meer moeten best ontspannend is.

Maar goed, al met al was het een pittig jaar met best wat moeilijke momenten. Niet het geduld hebben voor je (pleeg)kinderen, boos worden, veel sorry zeggen! Huilen in je bed omdat je niet meer ziet hoe je het de volgende dag allemaal moet doen. Niet met een voldaan gevoel op de dag terug kunnen kijken omdat je alles maar half hebt kunnen doen. Het gevoel hebben dat alle moeders het beter aan kunnen dan dat jij kan. 

Maar ook een jaar met verbaasd staan van mezelf. Het jaar van doorzetten en niet opgeven. Van waardering, knuffels, houden van, geliefd zijn. Het jaar van beseffen wat je wel hebt en kan. Letterlijk stil worden gezet samen met de mensen die dicht bij je staan. Het jaar van trots zijn op onze kinderen en pleegkinderen. Hoe flexibel ze kunnen zijn en hoeveel gezelligheid ze met zich meebrengen. Hoe ze het allemaal hebben gered met het thuisonderwijs. Hoe we elkaar er steeds weer doorheen slepen. In moeilijke en leuke tijden.

Lieve (pleeg)ouders, dit wens ik jullie toe voor het nieuwe jaar. Geniet, groei en leer. En heb lief, heb veel lief. De liefde overwint corona, lockdowns en alles wat we in 2021 nog gaan beleven en meemaken. De liefde die overwint alles❤️.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten