Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #22: Thuis naar een museum

Aftelbericht #22: Thuis naar een museum

29 december 2020 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Er zijn musea voor doeners, voor dromers, voor denkers en dus ook voor jullie! De fysieke museumdeuren zijn gesloten, maar dat betekent gelukkig niet dat je er niet op bezoek kunt. Want online – gewoon vanaf je eigen bank – valt er van alles te beleven!

22.jpgWandel bijvoorbeeld samen virtueel door een museum. Naturalis is altijd open en biologen Freek Vonk en Auke-Florian vertellen jullie meer over hun favoriete objecten. Of ontdek hoe het Achterhuis eruitziet waar Anne Frank samen met haar familie en enkele anderen onderdook. Ook het Scheepvaartmuseum is online te bezoeken. Zet voet aan boord van een echt VOC-schip! Zin in een uitstapje buiten de landsgrenzen? Via Google Arts & Culture zijn er ook buitenlandse musea te bezoeken. Wat dachten jullie van het bestuderen van de Azteekse kalendersteen in Museo Nacional de Antropología in Mexico-City!

Aan de slag
Zin om samen wat actiever aan de slag te gaan? Op Museum.nl vind je een verzameling ‘Tips voor thuis’ voor het hele (pleeg)gezin. Met workshops, online voorstellingen, knutseltips en quizzen. Veel plezier tijdens jullie volgende (online) museumbezoek!

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 22. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 21 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten