Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Prikkels, prikkels, prikkels

Prikkels, prikkels, prikkels

28 december 2020 om 09:00 door Natasja 0 reacties

Overal om ons heen zijn prikkels. Die komen bij onze pleegtwins maar ook bij onze eigen zoon - die ADHD heeft - in overvloed binnen. Bij de pleegkinderen is het nog eens extra als het bezoekmoment met hun ouders is geweest, dan moeten ze echt een week 'bijkomen' en zijn ze een week lang overprikkeld. Wat zich manifesteert in slecht luisteren, slecht drinken, haren trekken en moeilijk slapen. 

mobile.jpgDe decembermaand - die voor elke ouder eigenlijk vol zit met prikkels - is dat voor ons dubbel zo erg! Een drukke agenda deze maand en daarnaast veel afspraken voor de tweeling. Ze horen er aan de ene kant al helemaal bij, maar aan de andere kant leren we ze nu steeds beter kennen met hun gekke trekjes en rare woordjes.

Hun eerste sinterklaasfeest bij ons zit er op de eerste Kerst komt er aan! De lockdown is ook weer een feit geworden wat voor mij een overvloed aan prikkels in mijn hoofd veroorzaakte: alle kinderen thuis, geen school en je kan nergens heen. Dus even genieten kon ik gewoon niet meer.

Maar nu een week verder kan ik het beter relativeren en kan ik zelfs weer genieten van de overprikkelde kindjes. Op naar een beter jaar dan dit coronajaar! Terwijl het voor ons geen slecht jaar was, was het wel een prikkeljaar, om in prikkeltermen te blijven spreken. Het jaar dat wij pleegzorg in ons hart hebben gesloten! Het jaar dat wij de pleegtwins in ons hart hebben gesloten en het jaar dat onze eigen kinderen zo gegroeid zijn als persoon. 

Ik wens iedereen een goed en gezond Nieuwjaar!

Natasja (37) is getrouwd met Stefan (37) en samen hebben ze dochter Celeste (12) en Jesper (8). Sinds september 2020 zijn ze pleegouders van de tweeling Eline en Jayden (2). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten