Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #25: Tien minuten vakantie voor jezelf

Aftelbericht #25: Tien minuten vakantie voor jezelf

26 december 2020 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Als pleegouder gaat een groot deel van je energie en tijd in de zorg voor het gezin zitten. Boterhammen smeren, wasgoed vouwen, boodschappen doen, spelletjes spelen, ruzies sussen. En ben je niet actief met of voor de kinderen bezig, dan maak je waarschijnlijk al in je hoofd lijstjes voor alles wat nog moet gebeuren. Jezelf vergeten ligt al snel op de loer, daarom vier tips voor dagelijks tien minuten vakantie….voor jou!

25.jpg1. Vroeg opstaan
Voor dag en dauw opstaan klinkt misschien akelig als het buiten nog donker en koud is. Maar hoe heerlijk is het om nog even van een stil huis te kunnen genieten voordat iedereen uit bed komt rollen. Sluip op kousenvoeten uit bed, zet een kop koffie en geniet van de stilte!

2. Mediteren
Het klinkt misschien wat zweverig, en het vergt inzet én oefening. Door dagelijks te mediteren kom je echt meer in contact met je gevoel en je lijf. En dat maakt je vervolgens meer ontspannen. Er zijn genoeg apps om je daarbij te helpen. Hou vol, in het begin voelt het altijd wat ongemakkelijk.

3. Bellen met een vriend of vriendin
Overdag is er nooit tijd voor en ’s avonds ben je vaak moe en wil je niets liever dan op de bank hangen en tv kijken. Herkenbaar? Het onderhouden van vriendschappen kan soms een uitdaging zijn, maar vergeet niet hoeveel energie je krijgt van gewoon even bijkletsen met een vriend of vriendin!

4. Lezen
De afwas, de bezoekregeling rondkrijgen, boodschappen…er zijn altijd honderd dingen te bedenken die je beter kunt doen dan lezen. Maar die honderd dingen kunnen ook wel tien minuten wachten. Kruip op de bank met de krant of jouw favoriete magazine en neem je tijd. Storen is even verboden!

 

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 25. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 24 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten