Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #27: Mijn quarantaine boek, een tijdsdocument

Aftelbericht #27: Mijn quarantaine boek, een tijdsdocument

24 december 2020 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

Nu we er al zo lang middenin zitten, kan deze coronacrisis voor iedereen niet snel genoeg voorbij zijn. Toch is het ook een bijzondere tijd die jullie samen als pleeggezin of gezinshuis meemaken. Bijzonder en bijzonder lastig. Misschien merk je dat de lockdown en corona je (pleeg)kind veel last bezorgen maar hij of zij er niet goed over kan praten. Met het Quarantaine Boek leg je al jullie herinneringen, emoties en gevoelens vast. Een hulpmiddel voor nu om een gesprek te starten, en een herinnering voor later.

27_quarantaineboek.jpgMijn Quarantaine boek is een gratis te downloaden document voor (pleeg)kinderen tussen de 6 en 14 jaar waarin ze hun herinneringen aan deze coronaperiode kwijt kunnen. In het boek is er ruimte om tekeningen te maken van het leven voor, tijdens en na de lockdown. Ook is er plek om over gevoelens na te denken en te schrijven. Bijvoorbeeld over de omgangsregeling op afstand en hoe dat is.

Een tip om te doen voor nu, en voor later een boek waar jullie nog eens samen in kunnen bladeren om herinneringen aan deze coronaperiode op te halen.

Download het Mijn Quarantaine boek

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 27. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 26 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten