Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #28: De mooiste films voor pleeg- en gezinshuisouders

Aftelbericht #28: De mooiste films voor pleeg- en gezinshuisouders

23 december 2020 om 11:00 door De Family Factory 1 reactie

In deze donkere kerstdagen is er reden genoeg om lekker op de bank te ploffen en er met je (pleeg)kinderen een gezellige filmmiddag of -avond van te maken. We geven een paar filmtips voor verschillende leeftijden, die direct of indirect met pleegzorg te maken hebben. Veel kijkplezier!

28.jpgLilo & Stitch [AL]
Lilo en Nani hebben hun ouders verloren en Nani heeft nu de voogdij over haar zusje Lilo. Na een niet zo succesvol bezoek van sociaal werker Bubbles dreigt Lilo uit huis te worden geplaatst. Lilo neemt het ruimtewezen Stitch in huis. Stitch kan één ding heel goed: dingen stuk maken. Lukt het Lilo om Stitch te leren wat liefde en gezinsleven betekenen, of wordt het een drama?
📺 Te zien via Disney+

Summer 1993 [AL]
Als de ouders van de zesjarige Frida overlijden, moet ze bij haar oom en tante op het platteland gaan wonen. Haar oom en tante proberen haar zoveel mogelijk thuis te laten voelen, maar dit gaat niet zo makkelijk. Frida zou het liefst terug willen naar de stad. Prachtig drama, waarin de wereld volledig vanuit kinderperspectief wordt beschouwd.
📺 Te zien via Cinetree

De groeten van Mike! [AL]
Als de dag aanbreekt dat Mike eindelijk uit het ziekenhuis mag, komt zijn moeder hem niet ophalen. Mike heeft het volste vertrouwen dat zijn moeder wel zal komen, maar een zuster schakelt jeugdzorg in. Samen met zijn vriend Vincent probeert Mike hun plannen te dwarsbomen. Zal het hem lukken om kerst met zijn moeder te vieren?
📺 Te zien op NPO3, 27 december om 15.30 uur

Instant Family [9+]
Een stel dat huizen aankoopt en doorverkoopt, weet zeker dat ze dit nieuwe project aankunnen: de adoptie van drie pleeggezinnen. Maar ze lijken in niets op een gezin.
📺 Te zien via Netflix

Manchester by the Sea [12+]
Als de broer van Lee overlijdt, gaat hij terug naar de omgeving waar hij is opgegroeid. Hij krijgt de voogdij over zijn neef Patrick toegewezen. Terug in deze omgeving moet Lee zien om te gaan met zijn verleden.
📺 Te zien via Netflix

ReMoved / Remember My Story
ReMoved is een emotionele reis door de ogen van een negenjarig meisje dat na misbruik uit huis is geplaatst en in het tumultueuze pleegzorgsysteem wordt geplaatst.
Het vervolg, Remember My Story, onderzoekt de strijd die Zoë levert terwijl ze worstelt met het rechtssysteem, leven in een pleeggezin, de pogingen van haar biologische moeder om haar leven op een rijtje te krijgen en haar eigen hoop voor de toekomst zoekt.
📺 Te zien op Youtube (Engelstalig)
Removed
Remember My Story

System Crasher [12+]
De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha.
Te zien via Pathé Thuis

 

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 28. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 27 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

  1. Marleen Marleen Schreef op 2 januari 2021 om 00:31:33

    Erg leuk bedacht

Plaats een reactie

Sluiten