Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelbericht #29: Liefde in coronatijd

Aftelbericht #29: Liefde in coronatijd

22 december 2020 om 11:00 door De Family Factory 2 reacties

Ooit wilde je niets liever dan de hele dag dicht bij je geliefde zijn. Nu je ook samen pleegouder bent of een gezinshuis runt, merk je misschien dat samenleven echt niet álleen maar leuk is. Zeker niet nu iedereen veel op elkaars lip zit. Vergeet niet dat je ook liefdespartners bent, naast partners in B.V. Het Pleeggezin. Want als jullie het gezellig hebben, is het voor de kinderen ook fijner in huis. Daarom vijf dingen om samen te doen!

29.jpg1 - Ga tegenover elkaar aan tafel zitten. Kijk elkaar vijf minuten lang in de ogen en vertel wat je ervaart.

2 - Neem elke week één avond vrij voor elkaar, ook als je elke dag al samen thuis bent. Bedenk om beurten wat je gaat doen. Eten bestellen? Foto’s kijken? Dromen delen?

3 - Spreek je elkaar deze dagen (te) weinig? Zorg elke dag voor een momentje samen. Blijf bijvoorbeeld even aan tafel zitten na het eten. Het onderwerp: hoe gaat het vandaag met jou?

4 - Plan een weekje extra aandacht voor elkaar. Begin de dag met koffie en knuffelen. Kruip tegen elkaar aan op de bank. Drie keer per dag een stevige omhelzing. Wist je dat je daardoor extra gelukshormonen aanmaakt?

5 - Heerlijk ontspannend en gezellig: samen Netflixen op de bank, zonder telefoon! 

 

Toptips van (pleeg)ouders

De beste tips krijg je natuurlijk van de ervaringsdeskundigen. We vroegen enkele pleegouders om hun goede ideeën. Hun tips:

 • "Geef elkaar af en toe even een uurtje vakantie. Ik red het hier wel, ga even lekker naar buiten, doe een filmpje op bed of wat je maar wilt. Of spreek af dat je in het weekend allebei een dagdeel voor jezelf hebt."

 • "Let een beetje extra op dat je doet wat je belooft. Het kost iedereen zó veel energie als je iets afspreekt en het dan niet doet. Doodzonde!"

 • "Zet koffie voor jullie allebei, ga zitten en stel je partner deze eenvoudige vraag: kan ik iets voor je doen vandaag?"

 • "Zijn jullie ook zo’n stel waarbij de één vooral de leiding neemt en de ander vooral ‘meedoet’? Draai het vandaag een keertje om. Verfrissend!"

 • "Let op dat je niet te veel op de ander moppert. Laat juist merken dat je de ander waardeert. En geef complimentjes.

Dit is Lockdown Aftelbericht nummer 29. Samen met alle pleegouders en gezinshuisouders van Nederland tellen we af tot 19 januari. Nog 28 dagen te gaan!

Terug naar de Lockdown Aftelberichten

Reacties

 1. Nanny van Grunsven Nanny van Grunsven Schreef op 22 december 2020 om 17:33:09

  Goed initiatief!
  Wij hebben aan het begin van de dag een aantal activiteiten opgeschreven die we graag willen doen en deze hebben we voorgelezen aan elkaar. Deze ideeën lopen van klusjes als flessen wegbrengen, de auto wassen tot een lekkere taart bakken. Zo weet je van elkaar wat je wilt en kom je op nieuwe ideeën. Wellicht kun je iets samen aanpakken?
  Fijne feestdagen.

 2. Dewie Dewie Schreef op 23 december 2020 om 10:10:13

  Dank voor je enthousiaste reactie Nanny! We wensen jou en je gezin ook fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. Groeten Dewie, communicatiemedewerker NVP.

Plaats een reactie

Sluiten