Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Stress

Stress

20 december 2020 om 10:00 door Amy 0 reacties

De gezelligste maand is ook meteen de meest stressvolle maand. Voor (pleeg)moeders dan. Ik had het voornemen om deze maand goed te plannen en wat relaxter in te gaan. Om vooral te genieten en dus niet te stressen. De Sinterklaassessie is echt goed gegaan, al zeg ik het zelf. Ik had de cadeaus ver van te voren besteld en had al in mijn hoofd bedacht (want daar ontstaat de Sinterklaasstress) hoe we de avond gingen invullen. Kortom: alles onder controle.

stress.jpgNu werkt het ook mee dat ons jongste pleegkindje Faya één dag in de week naar de peuterspeelzaal ging en ik dus één dag in de week voor mezelf had (of als “noodtijd” voor een slechte planning of tussenkomende situaties). Een goede voorbereiding is het halve werk, is me maar weer eens al te duidelijk geworden. Ik merkte dat ook de pleegkinderen door mijn relaxte modus zelf relaxter waren. Sinterklaas... check✅.

Nu de kerst nog. De kerstboom staat al. Deze keer is de boom opgezet zonder stress of frustratie. De lampjes zitten dit jaar al in onze nieuwe kerstboom, een aanrader. Geen gedoe met snoeren in de knoop of kinderen die op de lampjes staan. Ideaal! Hier en daar al wat kerstkleding besteld voor de kinderen en het kerstdiner is al volledig klaar in mijn hoofd. Kortom: geen vleugje stress te bekennen. ✅

Totdat ik ineens op mijn vrije dinsdag van wat scholen een mail kreeg. In de mail stonden teksten als “natuurlijk is het aanstaande vrijdag foute kersttuiendag”. Alsof ik foute kersttruiendag standaard in mijn agenda heb staan? De stressmodus sloeg aan en ik ging halsoverkop naar de winkel om foute kersttruien te scoren. Super veel moeders (die het wel in de agenda hadden staan) waren mij voor geweest, dus de foute kersttruien waren schaars. Er waren alleen nog maar lelijke foute kersttruien. Na heel lang zoeken (lees: mijn hele vrije dinsdag) was ik toch nog geslaagd. Dus weer snel terug in die relaxmodus. Straks nog de oud en nieuwsessie. En daarna is het weer gewoon januari 😊.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

* deze blog is geschreven voor aankondiging van de tweede lockdown.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten