Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Lockdown

Lockdown

17 december 2020 om 09:00 door Amy 0 reacties

Nederland is de komende weken weer in lockdown. Voor alle (pleeg)ouders: zet ‘m op deze periode! Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

lockdown.blog.jpgZing
Muziek helpt. Zet een heerlijk nummer op en ga met het hele gezin lekker uit je dak. Pleegdochter Faya draait de hele dag door kerstmuziek. Pleegdochter Demi zingt zelfbedachte liedjes met haar microfoon. En de grote kinderen komen regelmatig door het huis met een apres ski nummer of een hoempa hoempa hoempa tettereee. Muziek helpt, het maakt je blij. Dus ik zing uit volle borst midden in de winternacht, Rudolf en zelfs de hoempa hoempa tetteree sla ik niet over.

Vecht
Ik hoop dat de letterlijke betekenis van het woord me bespaard gaat blijven deze lockdown. Maar ik vecht er voor om uit elke dag het beste te halen. En als ik neergeslagen ben door een situatie of een besluit dan ga ik weer op staan en ga ik door. En sorry zeggen is belangrijk als het niet goed is gegaan. Als je boos bent geworden of onredelijk bent geweest. Het gevecht is denk ik vooral in mezelf en vooral als ik moe of geïrriteerd ben. Confronterend deze😉.

Huil
Deze gaat ook komen, dat weet ik zeker.  Als je het even allemaal niet meer ziet zitten. Als het niet meer gezellig is. Als je het gevoel hebt dat niemand luistert. Als er 100 keer mama wordt geroepen op een dag. Even flink een potje huilen helpt. Lang en hard. En dan weer doorgaan. Je hebt geen keuze en je moet er het beste van maken. 

Bid
Als je kan bidden: bid! En biddende lezers, als jullie toch bezig zijn, bid ook voor degenen die het niet kunnen, willen of geloven.

Lach
Humor helpt! Benader zoveel mogelijk situaties met een lach of een grap. Neem het niet al te serieus allemaal. De dingen relativeren met een gezonde dosis humor is zo fijn. Lach met elkaar. 

Werk
Eigenlijk heb je hier geen tijd voor, maar stel zo min mogelijk uit. Als de dingen zich opstapelen dan voelt dat druk in je hoofd. En de was, blijf de was doen. Als die zich opstapelt is dat zo naar, vind ik! Een laagje stof hier en daar vind ik een stuk minder erg. Zorg er in ieder geval voor dat de focus ligt op de kids en niet op een net huis. 

Bewonder
Kijk naar jezelf en wees trots op jezelf dat je dit weer gaat doen deze lockdown. Dat je het aan gaat. Bewonder je gezin en wees trots. Trots dat het niet perfect gaat maar dat het gaat zoals jij bent. Soms perfect, soms niet perfect en meestal gewoon gewoon❤️. Zet hem op lieve pleegouders! Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Pleegzorg en corona
Het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben grote invloed op iedereen. Ook op pleeggezinnen. Op onze pleegzorg en corona pagina verzamelen we informatie, nieuws, tips en verhalen over pleegzorg en corona, zodat je op de hoogte blijft over relevante ontwikkelingen. Ook vind je er tips en ervaringen van andere pleegouders, zodat je ook in deze ingewikkelde tijden je pleegkind het beste kunt bieden.

Informatiepagina over pleegzorg en corona

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten