Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

De Raad voor de Kinderbescherming

De Raad voor de Kinderbescherming

12 december 2020 om 12:00 door Amy 0 reacties

Ik werd onlangs gebeld door de Raad voor de Kinderbescherming vanwege een onderzoek naar de gezagsbeëindiging van onze pleegkinderen. De medewerker van de raad stelde mij een aantal vragen. “Hoe is de relatie tussen de pleegkinderen en uw eigen kinderen?” vroeg ze. Uhmm.. goed. “Maar mevrouw, er is toch wel eens ruzie?” Nou, eigenlijk niet. Sterker nog, ik kan het iedereen aanbevelen die tieners heeft. Die kleine, schattige snoetjes van onze pleegkinderen doen die boze of chagrijnige bui zo verdwijnen. En hoe stoer is het als je met je grote pleegbroer of zus op stap mag?

blog amy kinderbescherming.jpg“Knuffelt uw pleegkind met vader tijdens de omgang?” Mijn antwoord was een volmondig ja. Maar toen ik er even over nadacht.. knuffelt vader meer met ons pleegkind dan andersom. Ze wordt gewoon opgetild, vastgepakt en moet de knuffel ondergaan. Ze zal nooit zelf de knuffel beginnen. Eigenlijk wordt er steeds over haar grenzen heen gegaan. Hmmm..misschien dat ik daarom altijd helemaal kapot ben na een omgang. Ik wil haar het liefste beschermen en vind alleen “mijn manier” goed. Maar toch zal ze moeten wennen aan de manier van vader en daar zelf haar grenzen in leren aan te geven. 

“Hoe is de communicatie met de gezinsvoogd?” Over het  algemeen goed. Behalve als de gezinsvoogd het druk heeft. Eigenlijk is dat de laatste tijd steeds vaker. Ik snap dat dat in de november/decembermaand logisch is maar er blijven steeds meer voor ons belangrijke dingen op de plank liggen. Maar even benoemen dit.

“Waarom wilt u als pleegouder geen pleegoudervoogdij?” Nou dit is een goeie, hier hebben we goed over nagedacht. We willen geen pleegoudervoogdij omdat bijna alle omgangen nog begeleid worden door de gezinsvoogd en het in veel gevallen een geheime plaatsing is. En ouders, opa’s en oma’s elkaar allemaal kennen en elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Ik vrees dat het een dagtaak voor mij wordt om dat allemaal in goede banen te leiden en de lieve vrede te bewaren. We willen ons op dit moment puur op onze pleegkinderen richten en op hun ontwikkeling. En op een fijne, positieve relatie met hun ouders. De gezinsvoogd mag het hele circus eromheen regelen. Dat werkt voor nu het beste. 

“Mogen de kinderen tot hun 18de bij jullie wonen?” Wel tot hun honderdste, antwoord ik. De medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming vindt het een mooi antwoord. Ik vind het logisch. Ik hoop dat ik nog lang met deze lieve pleegkinderen mee mag kijken en mee mag wandelen in hun leven. Na een uur is “de ondervraging” voorbij. Ik vond het een verhelderend gesprek, de medewerker ook. Ze vindt dat we erg bijzonder zijn en moedigt ons aan om zo door te gaan. En voor ons voor ons is het eigenlijk allemaal gewoon.... en toch best een beetje bijzonder❤️.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten