Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Net even iets anders

Net even iets anders

28 november 2020 om 09:00 door Amy 0 reacties

Wel een beetje raar, dit jaar. Ik word er bijna sentimenteel van. Het voordeel van altijd ”in de kleine pleegkinderen” te hebben gezeten is namelijk dat ik er bijna twee decennia lang geen één heb gemist. Waar ik het over heb? De jaarlijkse sinterklaasintocht natuurlijk! Achttien jaar lang stond ik elke herfst in de regen, de kou of zon. Het maakte niet uit, ik stond er. Sint moet het overzicht een beetje zijn kwijtgeraakt want bijna elk jaar stonden we met andere pleegkinderen met smart te wachten op de beste man.

sint.amy.jpgNu zitten we voor de eerste keer thuis op de bank de intocht te kijken. Pleegdochter Faya is met haar poppen aan het spelen. Pleegzoon Finn heeft een iets te korte aandachtsboog voor de hele intocht. En pleegdochter Demi heeft een bezoek moment bij haar vader thuis. (Slecht gepland, vonden we beiden).

Ondertussen zing ik luidkeels alle sinterklaasliedjes mee en kom tot de ontdekking dat alles is aangepast of totaal veranderd is. Ik moet aan de bak deze week om het voor pakjesavond goed mee te kunnen zingen. Waren mijn man Collin en ik vorig jaar nog aan het bedenken hoe we het vieren van Sinterklaas en Kerst met ons grote gezin het beste vorm konden geven, zijn we dit jaar op elkaar aangewezen. En eerlijk..wat ben ik blij dat we met zoveel zijn. En dat we zo goed in vieren zijn. Niet zo zeer het vieren van de feesten maar het vieren dat we het fijn met elkaar hebben, elkaar waarderen en een warm gezin zijn in deze “koude” tijd.

De cadeautjes, het lekkere eten en de gezelligheid: dat blijft. Ook al is er geen intocht, geen kerstviering op school, geen familie om het mee te vieren en geen sinterklaasliedjes die je makkelijk mee kunt zingen. Ik ga genieten dit jaar. Ik ga genieten van mijn lieve man, mijn lieve kinderen en mijn lieve pleegkinderen. Iets met tel je zegeningen en niet je zorgen. Maar nu ga ik eerst die liedjes even oefenen.😉

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten