Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Mama!

Mama!

22 november 2020 om 09:00 door Natasja 0 reacties

Onze pleegtwins zeiden al snel mama en papa tegen ons. In het begin dachten we: zo, dat is al snel zeg! Maar ach, dachten wij. Het is ook logisch. Ze horen niet anders, onze eigen kinderen zeggen ook mama en papa, de hele dag door. Eerst zeiden we nog: nee ik ben mama of papa niet, maar Natasja / Stefan. Maar dat was geen doen! Als je bedenkt hoe vaak kinderen van twee jaar ‘mama’ zeggen en dat keer twee, weet je waarom het geen doen is. Dus gingen wij er al vrij snel in mee.

hartje.jpgIk was bang dat ze mij mama gingen noemen waar hun echte mama bij was. De eerste keer gebeurde dat niet, maar de tweede keer was het wel raak. Eline zei ‘mama’ tegen mij waar haar moeder bij was. Ik praatte er nog overheen door te zeggen: ja leuk he, dat mama er is! Maar de keren daarna kon ik er niet meer overheen praten. Het was overduidelijk.

Ik vond het wel moeilijk dat ze ons papa en mama noemden in bijzijn van hun ouders. Wat moet dat moeilijk zijn voor ze. Stel je voor dat je eigen kind ‘mama’ zegt tegen iemand anders. Maar ik kan het ook niet negeren want thuis zijn wij immers ook gewoon ‘mama’ en ‘papa’. Afgelopen week met het bezoekmoment gaf ik achteraf aan bij de pleegzorgbegeleidster, dat ik het moeilijk vind dat ze mama tegen mij zeggen waar hun ouders bij zijn. Niet wetende dat de ouders tegen dezelfde begeleidster hadden aangegeven het moeilijk vinden om te horen dat ze tegen mij ‘mama’ zeiden.

Moeder stuurde mij later een bericht.  Ze vroeg of ze mij mocht bellen als de tweeling op bed lag. Ik voelde de bui al hangen en zag er best tegenop. Eenmaal aan de telefoon met haar vertelde ze mij dat ze het weliswaar moeilijk vindt om te horen, maar dat mijn man en ik ons er niet druk over moeten maken. Wauw. Ik kan daar alleen maar respect voor hebben, wat groots van haar! 

Ondanks de uithuisplaatsing zetten de ouders van onze pleegtweeling hun eigen gevoelens aan de kant voor het welzijn van de kinderen. Het getuigt van liefde voor hun kinderen. Ik kan hier zeer veel bewondering voor hebben! 

Natasja (37) is getrouwd met Stefan (37) en samen hebben ze dochter Celeste (12) en Jesper (8). Sinds september 2020 zijn ze pleegouders van de tweeling Eline en Jayden (2). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten