Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Mijn lieve kudde

Mijn lieve kudde

14 november 2020 om 12:00 door Amy 0 reacties

Heb je weleens een schaapsherder gezien? Dan zie je zo’n herdershond voor de kudde uitlopen en de schapen volgen de herder als makke lammetjes. Vaak heb ik dat gevoel hier in ons huis ook. Dat ik voor de kudde uitloop, alles soepel gaat en iedereen volgt. Af en toe blaat er eens eentje, maar ze blijven volgen. En soms loop ik achter de kudde en waarschuw ik als er één een beetje afdwaalt. Vervolgens gaat dat lammetje dan weer keurig terug in de kudde.

schaapskudde.jpgVandaag was het anders. Ik had het gevoel dat ik middenin de kudde stond en alles en iedereen om me heen precies de andere kant op ging en constant liep te blaten. Het kost mij op zo’n dag zoveel energie om geduldig en wijs te reageren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan blij ben als de drie jongsten in bed liggen, op zo’n dag.

Ik had na zo’n dag dan ook het plan om even wat te ontspannen, met een kopje thee op de bank. Maar toen mijn dochter Joy (18)  voorstelde om gezellig samen naar de Ikea te gaan, besloot ik toch om ja te zeggen. Ik hou absoluut niet van winkelen maar wel heel veel van mijn dochter. En ik had bedacht dat het tevens een goede afleiding zou zijn om mijn gedachten over mijn opvoedkunsten even van me af te zetten.

Eenmaal aangekomen bij de Ikea genoot ik alweer snel van het samenzijn met Joy. Terwijl we na afloop nog even een milkshake opdronken in de auto, viel ons oog op een jong stel dat een te groot matras had gekocht. Of het met een te kleine auto wilde vervoeren, dat kan ook. Het was erg grappig om te  zien hoe ze probeerden het matras in de auto te krijgen. Voor ik het wist stond Joy naast het stel en vroeg waar ze vandaan kwamen. Ze kwamen toevallig uit een dorpje net voor ons dorp dus voor ik het wist had ik een matras achter in de auto liggen en reden we achter het stel aan naar hun huis.

Ik keek naar mijn lieve (goed opgevoede😊) dochter en bedacht me dat mijn opvoeden toch zijn vruchten afwerpt. Soms zie je het direct en soms op de langere termijn. Dus lieve ouders en pleegouders: ga door en houdt vol. Ook als je het even niet ziet.❤️

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten