Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Omleiding

Omleiding

8 november 2020 om 12:00 door Amy 0 reacties

Okay. Ik ben op tijd en zit er deze ochtend lekker in. Alles op schema. Er draait al een was, de woonkamer is opgeruimd en alle schoolgaande kinderen zijn naar school. Nu ga ik mezelf klaar maken voor de omgang van ons driejarige pleegkindje Fay en haar vader. Dat vind ik altijd één van de spannendste omgangen omdat haar vader nogal wiebelend is in zijn emotie en niet altijd nuchter ten tonele verschijnt. Noodzaak dus om op tijd te komen, anders is het hek meteen al van de dam.

amy.omleiding.jpgDaar denkt de driejarige Fay (als ze nog net niet naar school gaan...die leeftijd vraagt zoooo veel geduld) natuurlijk totaal anders over. Haar laarzen wil ze niet aan en haar schoenen ook niet. Ze wringt zich in allerlei bochten, maar na tien minuten is ze klaar! Vervolgens plast ze langs haar luier. Daar kan ze niks aan doen natuurlijk, dat ligt volledig bij mij. Ik heb de luier niet goed omgedaan. Maar nu moet wel alles weer uit en daar gaat mijn strakke planning. Na nog eens vijf minuten zitten we in de auto. Met als resultaat dat mijn geduld op is, Fay boos op mij is en mij nooit meer lief vindt. En die strakke planning, is er nog steeds. Ik start de auto en we beginnen aan onze 40 minuten lange reis naar de locatie voor de omgangsregeling. 

Ik zie het echt wel in mijn ooghoek: die borden met ‘omleiding’. Maar besluit ze te negeren, omdat ik geen tijd heb voor een omleiding. Na 20 minuten stuit ik op een hek en een verkeersregelaar. “Mevrouw heeft u de borden niet gezien?” Fay besluit het gesprek over te nemen en babbelt er vrolijk op los met de meneer. Resultaat: we mogen door rijden omdat ik zo’n lieve dochter heb. Fay kijkt me lachend aan en haar humeur is als sneeuw voor de zon verdwenen. We zijn op tijd bij de omgangsregeling. Vader is blij dat we er zijn en het begint in ieder geval goed. Op de terugweg volgen we gehoorzaam de borden van de omleiding en zingen we samen liedjes. Ze pakt mijn hand en zegt: ”ik vind jou lief.”

Wijze levensles:  soms zie je van te voren dat er in je (pleegzorg) leven een omleiding aan gaat komen maar blijf je je toch vasthouden aan de oude route. Uiteindelijk ben je dan alleen maar langer onderweg. (Tenzij je een aardige verkeersregelaar tegenkomt 😊)

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten