Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Jouw weg

Jouw weg

1 november 2020 om 12:00 door Amy 2 reacties

Je hebt het moeilijk. Ik zie het, ik voel het, ik merk het aan alles. Je huilt om alles, je wordt sneller boos en je vecht voor je plekje. De mensen om je heen reageren er “volwassen” op, maar wel tot op zekere hoogte, want dan zijn ze je “gepiep” ook wel zat. De kinderen zijn er al sneller klaar mee en na een poosje staat alles om je heen recht tegenover je.

blog.amy.jouw.weg.jpgIk snap het. Jouw kinderfeestje, waar je zo lang naar uit keek, kan niet doorgaan op de manier zoals jij het wil. In verband met corona. In maart was je al bezig met het “organiseren” van je grote mensen feest, uitnodigingen aan het schrijven, maar ook dit kan niet door gaan door corona. Trakteren mag ook niet zoals jij het in gedachten had. De traktaties moeten verpakt zijn en mogen niet zelf gemaakt zijn. Samen prinsessen cakejes bakken, dat gaat hem niet worden. Je vader, je nieuwe broertje die op komst is bij een van je ouders. Het wordt je teveel. Ik zie het, ik voel het, ik merk het aan alles.

Ik krijg een appje van je oma. De kat is dood. Je lievelingskat, waar je zo ontzettend gek mee was toen je daar nog woonde. Of ik het “even”  tegen jou wil zeggen, vraagt oma. Morgen. Morgen ga ik het zeggen. Het liefst zeg ik het nooit. Zeg ik dat de kat op vakantie is, naar een warm land ofzo. Ik wil je dit besparen, je geen pijn doen, ik wil niet zien hoe je verdriet nog groter wordt. 

Maar na een nachtje slapen besef ik me dat dit jouw weg is en dat je die weg nooit alleen loopt. Voor nu wandel ik met je mee in dit verdriet. Ik troost je, hou je vast en ben er voor je. Samen op weg zijn we. Ik laat je struikelen over een boomstam, je verstappen in een kuil en je stoten aan een steen. Maar één ding is zeker: ik loop met je mee. Voor je, achter je of naast je.

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

  1. Arja Arja Schreef op 4 november 2020 om 12:07:57

    Pff, Amy, je verhaal raakt me enorm. Het is heel herkenbaar. En wat verdrietig. Laten we dan maar blij zijn dat wij er in elk geval voor ze zijn.

  2. Joan van Langeveld Joan van Langeveld Schreef op 10 november 2020 om 15:45:33

    Beste Amy,

    als het kan zou ik graag een mail van je willen ontvangen.

    groetjes,Joan

Plaats een reactie

Sluiten