Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Broertjes en zusjes

Broertjes en zusjes

17 oktober 2020 om 09:00 door Amy 0 reacties

Broertjes en zusjes bij elkaar plaatsen als het thuis niet meer gaat. Het lijkt het meest logische streven van de hulpverlening, als je meerdere kinderen uit huis moet plaatsen. Uit de praktijk weten wij helaas dat dat niet gebeurt. Wij hebben twee keer een uithuisplaatsing gehad waarbij meerdere kinderen betrokken waren. Omdat wij een crisispleeggezin zijn is niet alle informatie in het begin al bekend, helaas. Dus toen pleegkindje Kay kwam, wisten wij niet dat er nog meer broertjes en zusjes betrokken waren. Daar kwamen we pas na een aantal weken achter, toen ze allemaal al in een ander pleeggezin zaten.

broertjeszusjes.jpgIk heb me er hard voor gemaakt dat er veel contact moest zijn tussen de broertjes en zusjes maar dat was vooral een boel geregel en veel tijd voor de “hulpverleners” en wie ging dit oppakken. Ik ben in die bespreking behoorlijk stellig geweest en heb het vervolgens zelf maar opgepakt, in het belang van ons pleegkindje en zijn broertjes en zusjes. We zagen ook moeder wekelijks van bezoekregeling naar bezoekregeling  gaan langs alle pleeggezinnen en elk pleeggezin heeft weer zijn andere gewoontes en regels dus de kinderen vervreemden van elkaar.

Toen ze na ruim anderhalf jaar weer teruggeplaatst konden worden bij moeder was dit ook best lastig. Ze moesten niet alleen weer wennen aan een nieuw huis, nieuwe regels en hun “nieuwe” moeder, maar ook weer aan elkaar. En ze moesten opnieuw hun plekje weer vinden in de broertjes en zusjes rij. Op dit moment hebben we ook twee pleegzusjes in huis. Pleegdochter Demi en pleegdochter Faya. Je merkt het, je ziet het en je voelt het. Ze zijn zusjes. Ze beschermen elkaar, gaan voor elkaar door het vuur en zorgen voor elkaar. Het maakt me elke dag zo blij dat we ervoor hebben gestreden dat deze dames bij elkaar konden wonen. Ik vul met pleegdochter Demi een vriendenboekje in. Ik begin maar bij de zusjes vraag. Hoeveel zusjes heb je? "Twee". En hoeveel broertjes heb je? "Drie". Ik vraag voorzichtig of ik er verder nog wat bij zal zetten. "Ja", zegt ze. "Dat ze heel lief zijn".

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).
Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten